somrig bild på Tekniskas fasad

Vi söker en Publik chef

Vi söker dig som lever för att skapa möten mellan människor!

Är du intresserad av att leda vårt arbete med att skapa en helhetsupplevelse för alla våra besökare? – från skolelever, technoklubbaren, matgästen, företagskunden och museibesökaren – då kan den här tjänsten vara för dig.

Tekniska museet är ett science center och Sveriges största tekniska museum som med lekfullhet och vetenskapligt djup stimulerar intresset för tekniken i samhället. Tekniska har ända sedan starten för 99 år sedan haft ett starkt fokus på nuet och framtiden med historien som utgångspunkt. Vi arbetar i nära och omfattande samverkan med vår publik, akademi, näringsliv, skolan och övriga civilsamhället i hela Sverige. Vår vision är att bidra till innovationslust för en hållbar framtid.

Tekniskas ambition att vara en upplevelsearena inom teknik och samhälle, gör att vi tar fatt i samtidens stora frågor i gränslandet mellan människa och teknik, med historien som fond. För att kunna nå ut med våra frågor till vår publik har vi valt att ha generösa öppettider – vi har öppet halva dygnet året om – och även öppna en filial i Hagastaden för temat Life Science.

Vi letar nu efter en Publik chef som kommer ha det samlade ansvaret för Tekniskas affärsområden; Restaurang, Företagsevent, Butik, och Vetenskapsteatern/guider. I rollen som Publik chef kommer du att jobba med att säkra en optimal leverans med givna resurser, en helhetsupplevelse för alla våra besökare.

Vi tror att du redan har erfarenhet av att leda en verksamhet som innefattar kultur, event, arena, och/eller scen där mat och dryck är en del av konceptet.

I din roll hos oss samlas resultat- och budgetansvaret för entré- och biljettintäkter, butik, restaurang och företagsevent. Ditt mål är att garantera återbesök. Du är en erfaren ledare, arbetar teamorienterat och har ett coachande ledarskap som bidrar till både verksamhetens och individens utveckling.

För att passa i rollen tror vi att du:

  • Har jobbat med multidisciplinära kultur/event-arenor/scener
  • Har bra koll på kultur- och eventscenen och vet vad gäst, kund och besökare värdesätter samt drivs av övertygelsen att best practice och excellens i mötet leder till återbesök
  • Är kunnig, entusiasmerande, inbjudande och målmedveten i arbetet med att få alla delar i kund-, gäst- och besöksupplevelsen att fungera optimalt och effektivt
  • Har fokus på affären, har ett strategiskt tänkande och ser digitala verktyg (biljett-, kassa-, boknings- och schemalagningssystem som del av sättet att driva verksamheten och dess utveckling
  • Arbetar agilt och systematiskt utifrån satta strategier och är operativt kreativt med målet att uppnå bästa resultat varje dag

Du kommer i din roll ha ansvar för en stor del av museets personal och leda chefer samt ingå i den grupp som beslutar om museets utbud. Det ger stora möjligheter men ställer krav på att du:

  • Är en dokumenterat erfaren ledare med bra referenser som arbetar teamorienterat med coachande ledarskap som bidrar till både verksamhetens och individens utveckling
  • Är dialog- och samarbetsorienterad, men samtidigt tydlig, beslutsam och trygg i ditt ledarskap
  • Vill förändra på riktigt – att du är ”framåtlutad” och drivande.

Om du känner att det här handlar om dig så kan vi erbjuda en fantastiskt rolig, kreativ och nyskapande arbetsplats med stor kollegial omtanke. Vi arbetar aktivt utifrån vår värdegrund; Lärande, Excellens, Kundfokus, Inkludering och Tillit. Att arbeta med hållbarhet genomsyrar hela Tekniskas verksamhet och som chef är det viktigt att verka för ett hållbart arbetsliv. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling och vi arbetar därför för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen.

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% som inleds med en provanställning på 6 månader. Tillträde efter överenskommelse så snart som möjligt.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att i första hand kontakta rekryteringskonsult Mitra Frost på Novare Public, mitra.frost@novare.se eller 0736-409239.

Intervjuer sker i augusti, vi ser framemot din ansökan senast 20:e augusti.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök här!

Senast uppdaterad 11 juli 2023.