2022 vinnare Platslöjd

En jury tittade på alla fina bidrag som har skickades in till initiativet Plastslöjd och valde ut ett bidrag som har ställts ut i MegaMind på Tekniska museet, där bidraget kan ses av tusentals besökare.

2022 års plastslöjdpris går till bidraget Delfinen, skapat av åk 5-6, Friskolan Kronobergshed i Moheda. Stort grattis! Klassen belönas med en specialgjord papperskorg i form av ett skräpmonster. Skulpturen ställdes ut på Tekniska museet under jullovet 2022.

Motivering:

En tydlig koppling till temat plast i havet. Det framgår också mycket väl att skulpturen är gjord helt och hållet av återbruksplast. Det intryck som den skrikande delfinen ger är dramatiskt. Det finns en inbyggd rörelse i skulpturen, med små kraftfulla hjul bak och två större, drivande hjul fram.

2022 års teampris går till Ekebyhovs grundsärskola, slöjdämnet Team C och D för en fantastisk insats med 30 bidrag i ett och engagemang av barn i olika åldrar. Stort grattis!

Motivering:

Skolan har på ett föredömligt sätt visat att det går att skapa mycket vackra bilder och skulpturer av återbruksplast. Eleverna har använt många olika tekniker för sammanfogningar. Skapelserna utstrålar glädje och lyser upp med färg och form.

Anmäl dig för att spelleda

Ange för- och efternamn.
Ange vilket spel och äventyr du skulle vilja spelleda.
Skriv gärna en kort beskrivning om äventyret som du önskar spelleda.
I dropdown ovan kan du ange ett eller flera datum.
Speltid
Kryssa i hur länge speltiden skulle vara.
Vid föranmälan kommer spelare hänvisas till din mejl för att anmäla sig.

Senast uppdaterad 25 april 2023.