Pojke meckar med Rubiks kub

Toy Tech 2.0

Toy Tech är en utställning med världens leksaker och en verkstad (makerspace), där besökarna får undersöka och bygga leksaker som de sedan får ta med sig hem.

I Toy Tech 2.0 lär sig barnen teknik och fysik av bara farten, liksom att arbeta med olika verktyg och material. De får testa egentillverkade flygfarkoster i en vindtunnel, skjuta pappersraketer i en avfyrningsramp och köra sina egentillverkade ritrobotar i en bana.

Som utställare kan du välja till fler egna aktiviteter, bland annat robotbygge, programmering och musik samt experiment med el och lera.

Toy Tech passar på bland annat museer, science center, bibliotek och köpcentrum. Målgruppen är i första hand barnfamiljer, skolklasser och lärare.

Vad innehåller Toy Tech?

  • En kavalkad av ett femtiotal av världens mest ”lekta” leksaker, kompletterad med svenska exempel.
  • Hur fungerar leksaker? Möjlighet att undersöka hur olika välkända leksaker ser ut inuti. ”Uppskurna” exempel visas.
  • Vindtunnel och avfyrningsramp för pappersraketer.
  • Bana för att testa egentillverkade ritrobotar.
  • Åtta bord med montrar och uppställningsytor för interaktivitet.
  • Vepor att hänga från taket och textskyltar på svenska och engelska.

Arrangören kompletterar med bord, stolar och annan utrustning till verkstaden.

I hyreskostnaden för utställningen ingår hjälp med uppsättning och utbildning av personal. I priset ingår också ett Nördcafé special, som leds av Tekniska museets intendent Nils Olander. Till Nördcaféet bjuder vi in lokala ”makers” att dela med sig av idéer om kreativt skapande.

Bakgrund om Toy Tech

Utställningen har producerats av North West Invention center, Redmond, Washington, USA och har anpassats för en svensk publik av Tekniska museet i Stockholm.

Mot en extra kostnad kan Ed Sobey, som tagit fram utställningen, medverka vid uppsättning och utbildning av personal. Ed Sobey som är verksam vid North West Invention Center, har ett förflutet som chef för flera amerikanska Science centers. Han har hållit kurser för lärare och museipersonal över hela världen. Han har även gett ut ett stort antal böcker inom området lärande, teknik och naturvetenskap och skapat program och websidor om teknik och uppfinnande för barn.

Visa mer

Kontakt och mer information

Nils Olander

Intendent, program

+46 739 991 377

Mejla

Senast uppdaterad 15 december 2016.