Spelstationer med demospel

Abonnera en utställning

Nu kan du och ditt sällskap abonnera en utställning efter stängning – då kan ni i lugn och ro uppleva och utforska utställningen på egen hand.

När du och ditt sällskap abonnerar en utställning efter stängning, så har ni den exklusivt för er själva. Under upp till två timmar kan ni utforska, testa och utmana varandra i många av våra interaktiva stationer.

Läs mer om middag i Eventrum och restaurang

Hyper Human

Öppnar 21 mars 2020.

Utforska frågor som geneditering, gränsen mellan människa och maskin och drömmen om evigt liv. Vem har makten med artificiell intelligens?

Vad händer när tekniken gör det möjligt att designa våra barn med geneditering? Var går gränsen mellan människa och maskin när vi kan förstärka och byta ut kroppsdelar? Vem har makten när vi låter artificiell intelligens ta beslut i avgörande livsval? Utforska dessa frågor och många fler i Tekniska museets nya utställning Hyper Human.

Med en omslutande upplevelse väcker Hyper Human nyfikenhet, ställer frågor och fascinerar. Utställningen visar några av de utmaningar som teknikutvecklingen ställer oss inför. Men framförallt väcker den hoppfullhet och engagemang i frågor där tekniken kan göra det möjligt för fler att få ett bättre liv.

Du som besökare kommer under din tid i utställningen att engagera dig i flera olika etiska frågor, där varje val får konsekvenser.

Hyper Human tar upp fem områden där tekniken är på väg att bli en allt viktigare del av mänskligheten:

  • Förstärkningar och utbytesdelar
  • Geneditering
  • Övervakning
  • Artificiell intelligens
  • Åldrandet och döden

Läs mer om Hyper Human

Play Beyond Play – 1 000 kvm spelupplevelser

Två personer omsluts av dataspelsprojektioner

Play Beyond Play är Tekniska museets nya dataspelssatsning – en totalupplevelse med spelstationer och fantasifulla spelmiljöer. Vi har skapat en upplevelse där du inte bara kan prova dina favoritspel och utforska spelhistorien, utan också kliva in i och låta dig omslutas av spel. (HoloLens och VR-labb ingår inte i grundavgiften.)

Läs mer om Play Beyond Play

MegaMind – nöje för nyfikna

Grön flerformig musikmaskin

Skapa musik med hela kroppen. Foto: Åke Eson Lindman

Var kommer alla smarta idéer ifrån? I MegaMind utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt. I MegaMind finns nästan 50 stationer att utforska.

Läs mer om MegaMind

Pris och upplägg

Grundavgiften för att abonnera en utställning är från 17 000 kr + moms för upp till 100 personer, därefter tillkommer en avgift per person utöver.

Ni har tillgång till utställningen i upp till två timmar mellan klockan 17:00–19:30 (gäller alla dagar utom onsdagar).

Kombinera gärna ett besök i en utställning med en middag i restaurangen eller i Eventrummet, så får ni 10 % rabatt på grundavgiften.

Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll i vår bokningsförfrågan så återkommer vi med ett förslag på upplägg och kostnad.

Skicka bokningsförfrågan

Senast uppdaterad 8 februari 2021.