Museibyggnaden i gröna omgivningar vid vattnet

Hitta hit

Tekniska museet ligger på norra Djurgården i Stockholm, inte långt från Kaknästornet. Här hittar du information om hur du tar dig hit och vad det finns för parkeringsmöjligheter.

Enklaste sättet att ta sig till Tekniska museet är med buss 69 från centralen. Vid högt besökstryck, som till exempel under skollov och ibland på helgerna, är det begränsade parkeringsmöjligheter i området.

Besöksadress

Museivägen 7, Norra Djurgården, Stockholm

Med buss

OBS! 24 november mellan kl. 7-15 är buss 69 indragen pga statsbesök som påverkar trafiken i innerstaden. Vi tipsar därför våra besökare att cykla, promenera eller ta bilen hit. 

Ta buss 69 från Centralen till hållplats Museiparken. Planera din resa med hjälp av SL:s reseplanerare

Med bil

Det finns några avgiftsbelagda parkeringsplatser vid museet, direkt till vänster om infarten från Djurgårdsbrunnsvägen och fler vid Sjöhistoriska museet, som ligger innan infarten till Tekniska museet. Båda dessa drivs av parkeringsbolaget Apcoa, http://www.apcoa.se/.

Det finns även några platser till höger om infarten från Djurgårdsbrunnsvägen vid Etnografiska museet och vid stor belastning går det att parkera vid Källhagens värdshus och vid Kaknästornet. Observera att dessa parkeringsplatser drivs av andra parkeringsbolag.

Särskilt parkeringstillstånd

För personer med särskilt parkeringstillstånd finns det en parkeringsplats direkt vid entrén till museet och ytterligare två platser mitt emot.

Parkering för abonnerade bussar

Bussparkering finns vid uppskyltade platser längs med Djurgårdsbrunnsvägen och vid Kaknästornet.

Senast uppdaterad 23 november 2021.