Museibyggnaden i gröna omgivningar vid vattnet

Hitta hit

Tekniska museet ligger på norra Djurgården i Stockholm, inte långt från Kaknästornet. Här hittar du information om hur du tar dig hit och vad det finns för parkeringsmöjligheter.

Enklaste sättet att ta sig till Tekniska museet är med buss 69. Vid högt besökstryck, som till exempel under skollov och ibland på helgerna, är det begränsade parkeringsmöjligheter i området.

Besöksadress

Museivägen 7, Norra Djurgården, Stockholm (se karta längre ner på sidan).

Med buss

Ta buss 69 till hållplats Museiparken. Planera din resa med hjälp av SL:s reseplanerare.

Med bil

Det finns några avgiftsbelagda parkeringsplatser vid museet, direkt till vänster om infarten från Djurgårdsbrunnsvägen och fler vid Sjöhistoriska museet, som ligger innan infarten till Tekniska museet. Båda dessa drivs av parkeringsbolaget Apcoa, http://www.apcoa.se/.

Det finns även några platser till höger om infarten från Djurgårdsbrunnsvägen vid Etnografiska museet och vid stor belastning går det att parkera vid Källhagens värdshus och vid Kaknästornet. Observera att dessa parkeringsplatser drivs av andra parkeringsbolag.

GPS-koordinater

Lat: 59° 33’ 25”
Lon: 18° 11’ 89”

Särskilt parkeringstillstånd

För personer med särskilt parkeringstillstånd finns det en parkeringsplats direkt vid entrén till museet och ytterligare två platser mitt emot.

Parkering för abonnerade bussar

Bussparkering finns vid uppskyltade platser längs med Djurgårdsbrunnsvägen och vid Kaknästornet.

Senast uppdaterad 22 oktober 2018.