Stationer där vi utforskar våra livsstilsval

Spelet om energin

Utställningen Spelet om energin handlar om miljö och hållbarhet och är pedagogiskt utformad som ett stort dataspel med flera olika stationer.

Utställningen Spelet om energin visas till och med 25 augusti 2019.

Här gör du olika val om mat, boende och shopping och ser tydligt vilka konsekvenser dina val får på miljön. I utställningen får du som besökare på ett lustfyllt sätt lära dig mer om vad energi är och hur den produceras. Du får också ett historiskt perspektiv på hur dagens energiberoende samhälle vuxit fram – på gott och ont, men du får också möjlighet att ta ställning till och välja hur vi ska använda energi på ett hållbart sätt i framtiden.

I vårt moderna samhälle använder vi mycket energi. Vad vi äter, hur vi bor, hur vi reser och handlar är några av de områden där stora mängder energi går åt.

Observera att Spelet om energin är stängd då och då på vardagar med anledning av bokade skolvisningar. Vill du försäkra dig om att utställningen är öppen när du planerar att besöka oss så kontakta gärna gärna skolbokningen i förväg: skolbokning@tekniskamuseet.se eller ring informationen: 08-450 56 70.

För skolan

Läs mer om och boka vårt skolprogram om energi & miljö.

Spelet om energin för skolan

Samarbetspartner

Tack till vår samarbetspartner Energi- och klimatrådgivningen.

Kontakt och mer information

Lars Paulsson

Utställningsintendent

+46 8 450 56 81

Mejla

Senast uppdaterad 1 juli 2019.