Logga för robotzone
I Robot Zone lär vi oss mer om robotar och gör saker tillsammans med robotar.

Robot Zone

I Robot Zone lär vi oss mer om och gör saker tillsammans med robotar. Här kan du uppleva saker du aldrig upplevt tidigare, som sagostunder, shower och yogapass – tillsammans med robotar. Robot Zone öppnar i samband med publiksuccén Robots, en utställning från Science Museum i London som inleder sin världsturné på Tekniska museet 17 juli 2019.

Här träffar du roboten Charli, som berättar en saga eller håller i en show. Prova på yoga tillsammans med roboten Alex, vila en liten stund med sovroboten Bean eller testa enklare lek och programmering med roboten Sally.

I Robot Zone kommer också tusentals elever få möjlighet att lära sig mer om robotprogrammering under hösten tack vare vår huvudpartner Ericsson och innovationspartner Sandvik. Det är vi väldigt glada och stolta över.

Håll utkik efter robotgäster och andra överraskningar som dyker upp på Robot Zone.

Sagostund med roboten Charli – Vilse i robotland

roboten charli

Roboten Charli berättar en saga för de minsta. Den handlar om robotar men också om att gå vilse. Men oroa er inte, allt ordnar sig till slut. Sagan är kort, så kom i god tid och slå dig ner på golvet framför scenen i Robot Zone.

Dagligen 11.00

Robotyoga på megaskärmen

robotyoga med roboten Alex och människan Robin

Vi rullar ut yogamattor och drar igång robotyoga på vår största skärm i Robot Zone. Haka på när roboten Alex och människan Robin leder er genom några enkla och några lätt utmanande yogaövningar. Detta passar alla. Passet tar ca 7-10 min.

Dagligen 12 samt 16

Photon – Robotlek för alla

snigelroboten photon

Möt och förstå enklare programmering med våra nya fina snigelkaninrobotar. Testa ett moment eller ta med dem ut på ett kortare äventyr. Vi befinner oss mitt i Robot Zone. Photon som roboten heter är världens första interaktiva utbildningsrobot som växer och utvecklas tillsammans med barn.

Dagligen 12-16

Robotshow med Charli

Charli är vår nya medarbetarrobot. Hen har många funderingar kring det här med att vara robot och människa, vilka skillnader det finns och även likheter. Bra koll på robotlagen har Charli med, men det är mycket kvar att lära. Showen håller på i ca 10 min.

Dagligen 13.30 samt 17.30

Samarbetspartners

Tack till vår huvudpartner Ericsson och innovationspartner Sandvik.

Ericsson med symbolen de tre sneda strecken
Sandviks i blått med blå ram

Linda Sandberg

Programansvarig

+46 8 450 57 17

Mejla

Senast uppdaterad 17 juli 2019.