Rosa van och tält fyllt med maker-aktiviteter.

Maker Tour

Besök Maker Tour på sin resa genom landet där museet vill väcka intresse för teknik och naturvetenskap hos barn och unga, även utanför museets väggar. Med kreativa aktiviteter vill vi uppmuntra barnen till att med enkla medel skapa själva och tillsammans med andra.

Maker Tour består av en skåpbil fylld med spännande aktiviteter och ett tält (en mobil meckarverkstad) som kan sättas upp i köpcentrum, på festivaler, torg, mässor och på skolgårdar.
Genom att erbjuda aktiviteter som kopplar till ellära, kreativt skapande, enkel programmering och problemlösning är syftet att sprida maker-rörelsens anda och arbetssätt utanför museets väggar och att fler barn och unga ska se att de med enkla medel kan skapa själva och tillsammans med andra.

Två inspiratörer/handledare från Tekniska museet följer med på turnén.

Vad är en maker?

En maker är en person som gillar att bygga, mecka, pyssla och hitta på nya lösningar hemma, i skolan, på jobbet, i garaget, på landet eller var som helst. Analogt eller digitalt, slöjd eller programmering, trä eller plast, 3D-printa nytt eller bygga om ett loppisfynd.

Turnéplan

Turnén startade våren 2016 i Kronobergs län, där 22 klasser från 16 olika skolor fick besök av Tekniska museets chockrosa Maker Tour-buss. Turneplanen uppdateras inom kort.

Vill du att Maker Tour kommer till din stad? Kontakta vår projektledare Johanna Hedgårdh.

Samarbete

Tack till våra samarbetspartners Sandvik och Clas Ohlson.

Kontakt och mer information

Johanna Hedgårdh

Projektledare samarbeten/sponsring

+46 8 450 57 19

Mejla

Senast uppdaterad 6 februari 2017.