Subject: Hello

”Subject: Hello” stod det i ämnesraden i det första e-postmeddelandet som öppnades i Sverige. Året var 1983. Att skicka meddelanden via Internet var då något helt nytt, men att kommunicera över långa avstånd var ingen nyhet.

Den här utställningen berättar om hur människor har tagit hjälp av teknik för att kommunicera de senaste 200 åren, från den optiska telegrafen till dagens uppkopplade samhälle.

Din smartphone är smartare än 1980-talets superdatorer. Den är uppkopplad till all världens information. Du använder dagligen appar för att hålla koll på sociala nätverk, att betala i affären och kanske släcka lamporna i ditt hem. Din smartphone står också för underhållningen. En undersökning visar att hälften av all mobil datatrafik i världen är strömmad video. Socialt nätverkande står för en femtedel.  Hur länge har vi kunnat skicka meddelanden och dela information med varandra? Utforska hur uppfinningarna löste utmaningen vid olika tidpunkter i historien. Med hjälp av lekfulla spel och gåtor, kan du lära dig mer om hur teknik har använts för att kommunicera.

Upptäck tekniken! Bland de äldsta föremålen döljer sig ledtrådar, kärleksfullt utformade i brev mellan två uppfinnare. Svaren döljer sig bland innovationerna på hyllorna. Utforska utställningen och lös pusselgåtorna, öppna kistans lås i vår webbapp och se ditt resultat!

Öppnar i november 2022.

Senast uppdaterad 13 september 2022.