Pepparkakor och glögg bland granris och grönkål
Här serverar vi minibufféer vid sittande bord i hållbarhetens tecken. På köpet håller ni igång samtalet vid borden.

Julbord på Tekniska by Pontus

Inför julen dukar Pontus Frithiof tillsammans med köksmästaren Alexander Genberg och övriga teamet upp till ett välsmakande julbord. Men inte som vilken buffé som helst.

Tekniska by Pontus har hållbarhet, innovation och framtid som genomgående tema. Gästerna erbjuds en matupplevelse som gör gott för både gom och miljö. Årets julbord går i samma linje och kommer att bjuda på såväl traditionella julrätter som moderna vegetariska rätter.

Utifrån restaurangens fokus på hållbarhet så fokuserar detta julbord på fem serveringar vid bordet, fast i bufféform – en bordsbuffé, vilket gynnar samtalen kring borden, är dekorativt och sist men inte minst så bidrar det till att minska matsvinnet.

Måltiden inleds med glögg och det numera klassiska tilltugget pepparkaka med ost. Självklart finns det möjlighet att boka ett helt vegetariskt julbord.

Julbord på Tekniska by Pontus serveras 26 november fram till 20 december 2018 – boka idag.

Julbordsmeny

Vi inleder med glögg och pepparkaka med ost. Sedan blir det fem serveringar vid borden som innehåller följande:

1. Sill

Fyra olika inläggningar; svamp, aubergine, sill och strömming.
Till dessa kommer smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.

2. Fisk

Denna servering innehåller morot, lax, bakat ägg och löjrom. Till detta serveras västerbottenostpaj.

3. Kallskuret

Tuppleverpastej, rökt rotselleri, julskinka, gulbeta och fläsklägg.

4. Småvarmt

Älgfärsbullar, viltprinskorvar, vegoprinskorvar, brysselkål, ribs, Jansson och omelette.

5. Dessert

Creme brulée, saffranspankaka och apelsinischoklad.

Kaffe och konfektyr, som hämtas vid en buffé.

Vegetarisk julbordsmeny

1. Fyra varianter av Inlagd aubergine.
Till detta serveras smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa samt potatis.

2. Bakat ägg, gravad morot och västerbottenostpaj.

3. Rökt rotselleri, smörbakad blomkål, bakad rättika, stuvad grönkål, betterrine.

4. Gratinerad rotselleri, brysselkål, Janssons frestelse, vegoprinskorvar och omelette.

5. Dessert – Creme brulée, saffranspankaka och apelsinischoklad.

Kaffe och konfektyr, som hämtas vid en uppdukad buffé.

Pris

Dryck (utöver glögg och kaffe) tillkommer. Mervärdesskatt tillkommer på samtliga priser.

Dagtid: 650 kronor per person (minimum 20 personer). Priset avser bokning i restaurangen under ordinarie öppettider (ända fram till klockan 20 på onsdagar).

Kvällstid: 750 kronor per person (minimum 50 personer). Priset avser utöver ordinarie öppettider, då även lokalhyra tillkommer.

Det går även att hyra andra lokaler såväl dag som kväll, för en mer privat julbordstillställning – kontakta oss för offert.

Dryckespaket

Paket 1

1 snaps, 1 öl/vin alternativt alkoholfritt
130 kronor per person

Paket 2

2 öl/vin alternativt alkoholfritt
130 kronor per person

Paket 3

1 snaps, 2 öl/vin, 4cl avec alternativt alkoholfritt
285 kronor per person

Mervärdesskatt (moms) tillkommer till samtliga priser.

Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Senast uppdaterad 16 oktober 2018.