Inlagda vegetariska rätter istället för sill
Här serverar vi hållbara minibufféer vid sittande bord, vilket också bidrar till att hålla igång samtalet vid borden.

Julbord på Tekniska by Pontus

Vår KRAV-certifierade restaurang Tekniska by Pontus dukar upp för julbord som andas hållbarhet och innovation, samt är Covid-19 anpassat. Här bjuder teamet i köket på en matupplevelse som gör gott för både gom och miljö. På årets julbord hittar du såväl traditionella julrätter med en twist som moderna vegetariska rätter.

Julbordet innebär fyra serveringar vid bordet i bufféform – en bordsbuffé samt en avslutning med dessert, konfektyr och kaffe. Det här upplägget med huvudfokus på bordsbuffé servering, gynnar samtalen kring borden, är dekorativt och sist men inte minst så bidrar det till att minska matsvinnet.

Vi erbjuder tre olika paket, ett baspaket samt ytterligare två alternativ där ni får uppleva mer av Tekniska museet. Ni kan välja att inleda med glöggmingel i vår innovationsutställning eller få en exklusiv upplevelse i en av våra spännande och interaktiva utställningar.

Julbord är bokningsbart 27 november–18 december 2020.

Julbord i restaurangen

I restaurangen Tekniska by Pontus njuter du och ditt sällskap av julbordsbuffé i en lekfull och kreativ miljö, som ni har alldeles för er själva. Restaurangen tar emot sällskap om 46–60 personer (Covid -19 anpassning) och har fast möblering i olika zoner. 

Baspaketet

  • Glögg, pepparkaka och ost
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till restaurangen kl.18–23:00
  • Fast möblering

Mellanpaketet

  • Glöggmingel med pepparkaka och ost i innovationsutställningen.
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till restaurangen klockan 18–23:00
  • Fast möblering

Stora paketet

  • Glöggmingel med pepparkaka och ost i innovationsutställningen
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till restaurangen klockan 18–23:00
  • Fast möblering
  • Exklusiv tillgång till en av utställningarna MegaMindPlay beyond Play eller Hyper Human under 1 timme.

Pris

Samtliga priser avser per person. Antal gäster: 46 –60 personer (Covid -19 anpassning) . Mervärdesskatt tillkommer.

Baspaket: 750 kr
Mellanpaket: 965 kr
Stora paketet: 1 115 kr

Kostnad för dryck tillkommer: 200 kronor per person och inkluderar, 1 glögg, 2 enheter öl/vin eller alkoholfritt (3 – 4 enheter) samt kaffe.

Festvåningen Eventrummet

Julstämning i Eventrummet

Är du och ditt sällskap på jakt efter en stor och flexibel lokal för julmiddag eller julfest så erbjuder vi vår festvåning Eventrummet. Den går att abonnera för sällskap om 46–250 personer och är på 273 kvm. Ni har tillgång till scen, grundläggande teknik för tal och ljus samt en bildlösning med tre projektionsytor med tillhörande projektorer. Under kvällen finns även en tekniker på plats. Då möbleringen är flexibel finns möjlighet att sitta i öar alternativt vid långbord.

Baspaketet

  • Glögg, pepparkaka och ost
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till festvåningen klockan 18–01
  • Befintliga möbler
  • Befintlig scen och teknik samt tekniker på plats.

Mellanpaketet

  • Glöggmingel med pepparkaka och ost i innovationsutställningen.
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till festvåningen klockan 18–01
  • Befintliga möbler
  • Befintlig scen och teknik samt tekniker på plats

Stora paketet

  • Glöggmingel med pepparkaka och ost i innovationsutställningen
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till festvåningen klockan 18–01
  • Befintliga möbler
  • Befintlig scen och teknik samt tekniker på plats
  • Exklusiv tillgång till en av utställningarna MegaMindPlay beyond Play eller Hyper Human under ca 1 timme.

Pris

Samtliga priser avser per person. Lägsta pris är beräknat på 201–250 personer. Mervärdesskatt tillkommer.

Baspaketet: 828–1 258 kronor (ej tillgängligt för sällskap över 200 personer)
Mellanpaketet: 810*–1 472 kronor
Stora paketet: 940*–1 622 kronor

*Kostnad för hyra av extra möbler tillkommer om ni är över 200 personer.

Kostnad för dryck tillkommer: 200 kronor per person och inkluderar, 1 glögg, 2 enheter öl/vin eller alkoholfritt (3 – 4 enheter) samt kaffe.

Tillval

Snaps

  • 95 kr styck + moms, miniflaska 5 cl.
  • 45 kr styck + moms, miniflaska 5 cl. alkoholfri.

Transport

Behöver ni hjälp med transport till Tekniska så kan vi erbjuda buss t/r Cityterminalen (eller valfri adress inom tullarna) – Tekniska museet från 68 kronor per person + moms (inklusive 25 % rabatt). Bussarna drivs av fossilfritt bränsle.

Meny – traditionella rätter med en twist

Julbordstallrik uppdukad på ett bord

Vänligen notera att restaurangen i största möjliga mån tar hänsyn till föranmäld specialkost, så som allergier, vegetarian, vegan, diabetes och dylikt.

Första serveringen

Inläggningar av aubergine samt en inlagd sill serveras med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.

Andra serveringen

Varianter av morot samt öring, ägg, tångkaviar och västerbottenost.

Tredje serveringen – kallskuret

Fermenterade gula ärtor, rullsylta, tuppleverpastej och ekologisk skinka.

Fjärde serveringen – småvarmt

Älgfärsbullar, viltprinskorvar, brysselkål, Janssons frestelse, omelett.

Dessert

Crème brulée, saffranspannkaka, apelsinischoklad.

Kaffe och konfektyr

Vegetarisk julbordsmeny

För servering av den vegetariska julbordsmenyn krävs att hela sällskapet serveras samma meny.

Första serveringen

Inläggningar av aubergine serveras tillsammans med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.

Andra serveringen

Varianter av morot samt ägg, tångkaviar och västerbottenost.

Tredje serveringen – kallskuret

Fermenterade gula ärtor, rotselleri, rödbetspastej.

Fjärde serveringen – småvarmt

Kikärtor, gula ärtor, brysselkål, Janssons frestelse, omelett.

Dessert, kaffe och konfektyr

Creme brulée, saffranspankaka, apelsinischoklad

Kaffe och konfektyr

Bokningsregler och betalningsvillkor

Bokningsregler

För bokning av julbordspaketen (Bas, Mellan eller Stora) debiteras en lägsta avgift för 46 personer/sällskap.

Preliminär bokning kan hållas i max en vecka eller enligt särskild överenskommelse.  

Bokningen är bindande från och med att kunden har bekräftat bokningen skriftligen via mail till Tekniska, eventbokning@tekniskamuseet.se

Avbokning av julbordspaket Bas, Mellan eller Stora paketet.

Julbordspaketen inkluderar mat, abonnerad lokal, personal, tekniker (ingår i bokning av festvåningen) och aktivitet i det stora paketet gällande abonnerad utställning.

  • För avbokning som sker från datum av bekräftad bokning fram till två månader före eventet debiteras 50% av den totala kostnaden för lokal och aktivitet.
  • För avbokning som sker senare än två månader fram till 31 dagar före eventet debiteras 75% av den totala kostnaden för lokal och aktivitet.
  • För avbokning som sker från 30 dagar fram till 15 dagar före eventet debiteras 100% av den totala kostnaden för lokal, aktivitet och personal inkl. tekniker (ingår i bokning av festvåningen), samt eventuella extra tilläggsbokningar.
  • För avbokning som sker från 14 dagar eller senare fram till eventet debiteras 100% av den totala kostnaden för bokat julbordspaket (Bas, Mellan eller Stora), samt eventuella extra tilläggsbokningar.

Mat och dryck

I samband med bokning skall ett preliminärt antal deltagare anges, minimum 46 personer för bokning av julbordspaketen.

  • Två veckor före eventet skall antalet deltagare senast bekräftas, minimum 46 personer för bokning av julbordspaketen.
  • Minskning av detta antal går att göra kostnadsfritt med max 10% fram till 8 dagar före eventet (dock ej lägre än till minimum debiteringsgränsen för julbordspaketen, som är debitering för 46 personer).
  • Minskning som sker 7 dagar eller senare debiteras med 100% av kostnaden.
  • Senast en vecka för eventet skall antalet specialkost bekräftas.

Betalning

Julbordspaketen faktureras med 30 dagar netto.

Tilläggsbeställningar som förbokas kan läggas på fakturan.

Enligt överenskommelse kan viss debitering ske på plats vid eventet, för tex extra dryck/betalbar. För fullständiga bokningsregler och betalningsvillkor, läs här.

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll i vår bokningsförfrågan så återkommer vi med ett förslag på upplägg och kostnad.

Skicka bokningsförfrågan
Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Rekommendationer

”Tekniska Museet levererade på hög nivå, både vad gäller service och mat. Ingenting var omöjligt att lösa och projektledaren var mycket mån om att vi fick den julfest vi önskade, från planering till genomförande. Kan varmt rekommendera Tekniska Museet som partner för Event.”

Gigi Hartmann, VD-assistent,
Ahlsell Sverige AB

—————————————-

”Vi är så nöjda med vårt julbord på Tekniska museet. Kombinationen av mingel, utställningsbesök och sittande julbord var väldigt lyckad och skapade mycket bra stämning. Kul och ovanligt att gå på en interaktiv utställning med kollegerna! Den nytänkande maten blev en snackis och full pott med hållbarhetstänket!”

Aino Weber, VD-assistent,
Tysk-Svenska Handelskammaren

—————————————-

”Det var ett bra upplägg på eventet, ni hade uppmärksamhet på detaljer i arrangemanget, vi blev trevligt bemötta och maten var jättegod och snyggt presenterad! En helt igenom positiv upplevelse!”

Nina Bring, GIS-handläggare,
Lantmäteriet

Senast uppdaterad 24 september 2020.