Inlagda vegetariska rätter istället för sill
Här serverar vi hållbara minibufféer vid sittande bord, vilket också bidrar till att hålla igång samtalet vid borden.

Julbord på Tekniska by Pontus

Vår KRAV-certifierade restaurang Tekniska by Pontus dukar upp för julbord som andas hållbarhet och innovation, samt är Covid-19 anpassat. Här bjuder teamet i köket på en matupplevelse som gör gott för både gom och miljö. På årets julbord hittar du såväl traditionella julrätter med en twist som moderna vegetariska rätter.

Julbordet innebär fyra serveringar vid bordet i bufféform – en bordsbuffé samt en avslutning med dessert, konfektyr och kaffe. Det här upplägget med huvudfokus på bordsbuffé servering, gynnar samtalen kring borden, är dekorativt och sist men inte minst så bidrar det till att minska matsvinnet.

Vi erbjuder tre olika paket, ett baspaket samt ytterligare två alternativ där ni får uppleva mer av Tekniska museet. Ni kan välja att få en exklusiv upplevelse i en av våra spännande och interaktiva utställningar eller delta i aktiviteten Kodjakten på Tekniska.

Julbord är bokningsbart 29 november–17 december 2021.

Julbord i restaurangen

I restaurangen Tekniska by Pontus njuter du och ditt sällskap av julbordsbuffé i en lekfull och kreativ miljö, som ni har alldeles för er själva. Restaurangen tar emot sällskap från 50 till 60 personer (Covid -19 anpassning) och har fast möblering i olika zoner. Eventuella restriktioner kan komma att påverka antalet tillåtna personer i lokalen.

Baspaketet

  • Glögg, tjock pepparkaka med ett tillbehör serveras vid bordet
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till restaurangen kl 18–23:00
  • Fast möblering

Mellanpaketet

  • Glögg, tjock pepparkaka med ett tillbehör serveras vid bordet
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till restaurangen klockan 18–23:00
  • Fast möblering
  • Exklusiv tillgång till en av utställningarna MegaMind, Moving to Mars, Play beyond Play eller Hyper Human under 1 timme.

Stora paketet

  • Glögg, tjock pepparkaka med ett tillbehör serveras vid bordet
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till restaurangen klockan 17:30–23:00
  • Fast möblering
  • Kodjakten på Tekniska, en rolig teambuilding aktivitet som låter dig upptäck flera av museets utställningar, ca 90 min mellan kl 15:30 – 17:00

Pris

Samtliga priser avser per person. Antal gäster: 50–60 personer (Covid -19 anpassning). Mervärdesskatt tillkommer.

Baspaket: 750 kr
Mellanpaket: 1 050 kr
Stora paketet: 1 240 kr

Kostnad för dryck tillkommer: 200 kronor per person och inkluderar 1 glögg, 2 enheter öl/vin eller alkoholfritt (3 – 4 enheter) samt kaffe.

Festvåningen Eventrummet

Julstämning i Eventrummet

Är du och ditt sällskap på jakt efter en stor och flexibel lokal för julmiddag eller julfest så erbjuder vi vår festvåning Eventrummet. Den går att abonnera för sällskap från 60 till 150 personer (upp till 200 personer på förfrågan) och är på 273 kvm. Eventuella restriktioner kan komma att påverka antalet tillåtna personer i lokalen. Ni har tillgång till scen, grundläggande teknik för tal och ljus samt en bildlösning med tre projektionsytor med tillhörande projektorer. Under kvällen finns även en tekniker på plats. Då möbleringen är flexibel finns möjlighet att sitta i öar alternativt vid långbord.

Baspaketet

  • Glögg, tjock pepparkaka med ett tillbehör serveras vid bordet
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till festvåningen klockan 18–01
  • Befintliga möbler
  • Befintlig scen och teknik samt tekniker på plats.

Mellanpaketet

  • Glögg, tjock pepparkaka med ett tillbehör serveras vid bordet
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till festvåningen klockan 18–01
  • Befintliga möbler
  • Befintlig scen och teknik samt tekniker på plats
  • Exklusiv tillgång till en av utställningarna MegaMind, Moving to Mars, Play beyond Play eller Hyper Human under 1 timme.

Stora paketet

  • Glögg, tjock pepparkaka med ett tillbehör serveras vid bordet
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till festvåningen klockan 17:30–01
  • Befintliga möbler
  • Befintlig scen och teknik samt tekniker på plats
  • Kodjakten på Tekniska, en rolig teambuilding aktivitet som låter dig upptäck flera av museets utställningar, ca 90 min mellan kl 15:30 – 17:00

Pris

Samtliga priser avser per person. Lägsta pris är beräknat på 150 personer och högsta pris är beräknat på 60 personer. Mervärdesskatt tillkommer.

Baspaketet: 965–1 116 kronor
Mellanpaketet: 1 115–1 366 kronor
Stora paketet: 1 435–1 599 kronor

Kostnad för dryck tillkommer: 200 kronor per person och inkluderar 1 glögg, 2 enheter öl/vin eller alkoholfritt (3 – 4 enheter) samt kaffe.

Tillval

Snaps

  • 95 kr styck + moms, miniflaska 5 cl.
  • 45 kr styck + moms, miniflaska 5 cl. alkoholfri.

Gruppentré

Om ert sällskap har bokat Baspaketet för julbordet och önskar möjlighet till att besöka museets utställningar på egen hand före middagen, så är ni välkomna att förboka gruppentré. Gruppentrén gäller under ordinarie öppettid.

  • 135 kr per person (minst 10 personer i gruppen)

Meny – traditionella rätter med en twist

Julbordstallrik uppdukad på ett bord

Vänligen notera att restaurangen i största möjliga mån tar hänsyn till föranmäld specialkost, så som allergier, vegetarian, vegan, diabetes och dylikt.

Glöggen

När ni sätter er till middagen, står glöggen på bordet tillsammans med en tjock pepparkaka med ett tillbehör.

Första serveringen

Inläggningar av aubergine samt en inlagd sill serveras med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.

Andra serveringen

Varianter av morot samt öring, ägg, tångkaviar och västerbottenost.

Tredje serveringen – kallskuret

Fermenterade gula ärtor, rullsylta, tuppleverpastej och ekologisk skinka.

Fjärde serveringen – småvarmt

Älgfärsbullar, viltprinskorvar, brysselkål, Janssons frestelse, omelett.

Dessert

Crème brulée, saffranspannkaka, apelsinischoklad.

Kaffe och konfektyr

Vegetarisk julbordsmeny

För servering av den vegetariska julbordsmenyn krävs att hela sällskapet serveras samma meny.

Glöggen

När ni sätter er till middagen, står glöggen på bordet tillsammans med en tjock pepparkaka med ett tillbehör.

Första serveringen

Inläggningar av aubergine serveras tillsammans med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.

Andra serveringen

Varianter av morot samt ägg, tångkaviar och västerbottenost.

Tredje serveringen – kallskuret

Fermenterade gula ärtor, rotselleri, rödbetspastej.

Fjärde serveringen – småvarmt

Kikärtor, gula ärtor, brysselkål, Janssons frestelse, omelett.

Dessert, kaffe och konfektyr

Creme brulée, saffranspankaka, apelsinischoklad

Kaffe och konfektyr

Bokningsregler och betalningsvillkor

Bokningsregler

För bokning av julbordspaketen (Bas, Mellan eller Stora) debiteras en lägsta avgift för 50 personer/sällskap i restaurangen och för 60 personer/sällskap i festvåningen Eventrummet.

Preliminär bokning kan hållas i max en vecka eller enligt särskild överenskommelse. 

Bokningen är bindande från och med att kunden har bekräftat bokningen skriftligen via mail till Tekniska, eventbokning@tekniskamuseet.se

Avbokning av julbordspaket Bas, Mellan eller Stora paketet.

Julbordspaketen inkluderar mat, abonnerad lokal, personal, tekniker (ingår i bokning av festvåningen) och aktivitet i mellanpaketet gällande abonnerad utställning och i det stora paketet gällande Kodjakten på Tekniska.

  • För avbokning som sker från datum av bekräftad bokning fram till två månader före eventet debiteras 50% av den totala kostnaden för lokal.
  • För avbokning som sker senare än två månader fram till 31 dagar före eventet debiteras 75% av den totala kostnaden för lokal.
  • För avbokning som sker från 30 dagar fram till 15 dagar före eventet debiteras 100% av den totala kostnaden för lokal, aktivitet och personal inkl. tekniker (ingår i bokning av festvåningen), samt eventuella extra tilläggsbokningar.
  • För avbokning som sker från 14 dagar eller senare fram till eventet debiteras 100% av den totala kostnaden för bokat julbordspaket inklusive mat och dryck (Bas, Mellan eller Stora), samt eventuella extra tilläggsbokningar.

Mat och dryck

I samband med bokning skall ett preliminärt antal deltagare anges, minimum 50 respektive 60 personer för bokning av julbordspaketen i restaurangen respektive i festvåningen Eventrummet.

  • Två veckor före eventet skall antalet deltagare senast bekräftas, minimum 50 respektive 60 personer för bokning av julbordspaketen i restaurangen respektive festvåningen Eventrummet.
  • Minskning av detta antal går att göra kostnadsfritt med max 10% fram till 10 dagar före eventet (dock ej lägre än till minimum debiteringsgränsen för julbordspaketen, som är debitering för 50 respektive 60 personer).
  • Minskning som sker 9 dagar eller senare debiteras med 100% av kostnaden.
  • Senast en vecka för eventet skall antalet specialkost bekräftas.

Betalning

Julbordspaketen faktureras med 30 dagar netto.

Tilläggsbeställningar som förbokas kan läggas på fakturan.

Enligt överenskommelse kan viss debitering ske på plats vid eventet, för tex extra dryck/betalbar. För fullständiga bokningsregler och betalningsvillkor, läs här.

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll i vår bokningsförfrågan så återkommer vi med ett förslag på upplägg och kostnad.

Skicka bokningsförfrågan
Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Rekommendationer

”Tekniska Museet levererade på hög nivå, både vad gäller service och mat. Ingenting var omöjligt att lösa och projektledaren var mycket mån om att vi fick den julfest vi önskade, från planering till genomförande. Kan varmt rekommendera Tekniska Museet som partner för Event.”

Gigi Hartmann, VD-assistent,
Ahlsell Sverige AB

—————————————-

”Vi är så nöjda med vårt julbord på Tekniska museet. Kombinationen av mingel, utställningsbesök och sittande julbord var väldigt lyckad och skapade mycket bra stämning. Kul och ovanligt att gå på en interaktiv utställning med kollegerna! Den nytänkande maten blev en snackis och full pott med hållbarhetstänket!”

Aino Weber, VD-assistent,
Tysk-Svenska Handelskammaren

—————————————-

”Det var ett bra upplägg på eventet, ni hade uppmärksamhet på detaljer i arrangemanget, vi blev trevligt bemötta och maten var jättegod och snyggt presenterad! En helt igenom positiv upplevelse!”

Nina Bring, GIS-handläggare,
Lantmäteriet

Senast uppdaterad 10 maj 2021.