Inlagda vegetariska rätter istället för sill
Här serverar vi hållbara minibufféer vid sittande bord, vilket också bidrar till att hålla igång samtalet vid borden.

Julbord på Tekniska by Pontus

Vår KRAV-certifierade restaurang Tekniska by Pontus dukar upp för julbord som andas hållbarhet och innovation. Här bjuder teamet i köket på en matupplevelse som gör gott för både gom och miljö. På årets julbord hittar du såväl traditionella julrätter med en twist som moderna vegetariska rätter.

Julbordet innebär fem serveringar vid bordet i bufféform – en bordsbuffé, vilket gynnar samtalen kring borden, är dekorativt och sist men inte minst så bidrar det till att minska matsvinnet.

Vi erbjuder tre olika paket, ett baspaket samt ytterligare två alternativ där ni får uppleva mer av Tekniska museet. Ni kan välja att inleda med glöggmingel i vår innovationsutställning eller få en exklusiv upplevelse i en av våra spännande och interaktiva utställningar.

Julbord är bokningsbart 30 november–21 december 2019.

Julbord i restaurangen

I restaurangen Tekniska by Pontus njuter du och ditt sällskap av julbordsbuffé i en lekfull och kreativ miljö, som ni har alldeles för er själva. Restaurangen tar emot sällskap om 50–100 personer och har fast möblering i olika zoner.

Baspaketet

• Tillgång till restaurangen kl.18–23:00

Mellanpaketet

• Tillgång till restaurangen klockan 18–23:00
  • Fast möblering
  • Glöggmingel i innovationsutställningen.

Stora paketet

• Tillgång till restaurangen klockan 18–23:00
  • Glöggmingel i innovationsutställningen
  • Exklusiv tillgång till en av utställningarna Megamind, Play beyond Play eller Robots under 1 timme.

Pris

Samtliga priser avser per person. Antal gäster: 50–100 personer. Mervärdesskatt tillkommer.

Baspaket: 730 kr
Mellanpaket: 936 kr
Stora paketet: 1 086 kr

Kostnad för dryck tillkommer: 220 kronor per person och inkluderar, 1 glögg, 2 enheter öl/vin eller alkoholfritt samt kaffe.

Festvåningen Eventrummet

Är du och ditt sällskap på jakt efter en stor och flexibel lokal för julmiddag eller julfest så erbjuder vi vår festvåning Eventrummet. Den går att abonnera för sällskap om 50–250 personer och är på 273 kvm. Ni har tillgång till scen, grundläggande teknik för tal och ljus samt en bildlösning med tre projektionsytor med tillhörande projektorer. Under kvällen finns även en tekniker på plats. Då möbleringen är flexibel finns möjlighet att sitta i öar alternativt vid långbord.

Baspaketet

• Befintliga möbler
  • Befintlig scen och teknik samt tekniker på plats.

Mellanpaketet

• Befintlig scen och teknik samt tekniker på plats
  • Glöggmingel i innovationsutställningen.

Stora paketet

• Befintlig scen och teknik samt tekniker på plats
  • Glöggmingel i innovationsutställningen
  • Exklusiv tillgång till en av utställningarna MegaMind, Play beyond Play eller Robots under ca 1 timme.

Pris

Samtliga priser avser per person. Lägsta pris är beräknat på 201–250 personer. Mervärdesskatt tillkommer.

Baspaketet: 808–1 209 kronor (ej tillgängligt för sällskap över 200 personer)
Mellanpaketet: 790*–1 415 kronor
Stora paketet: 920*–1 565 kronor

*Kostnad för hyra av extra möbler tillkommer om ni är över 200 personer.

Kostnad för dryck tillkommer: 220 kr per person och inkluderar 1 glögg, 2 enheter öl/vin eller alkoholfritt samt kaffe.

Tillval

Transport

Behöver ni hjälp med transport till Tekniska så kan vi erbjuda buss t/r Cityterminalen (eller valfri adress inom tullarna) – Tekniska museet från 41 kronor per person + moms (inklusive 50 % rabatt). Bussarna drivs av fossilfritt bränsle.

Snaps

75 kr styck + moms, miniflaska 5 cl.

Meny – traditionella rätter med en twist

Första serveringen

Inläggningar av aubergine serveras med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.

Andra serveringen

Varianter av morot samt öring, ägg, tångkaviar och västerbottenost.

Tredje serveringen – kallskuret

Fermenterade gula ärtor, rullsylta, tuppleverpastej.

Fjärde serveringen – småvarmt

Älgfärsbullar, viltprinskorvar, brysselkål, Janssons frestelse, omelett.

Dessert

Crème brulée, saffranspannkaka, apelsinischoklad.

Kaffe och konfektyr hämtas vid en buffé.

Vegetarisk julbordsmeny

Första serveringen

Inläggningar av aubergine serveras tillsammans med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.

Andra serveringen

Varianter av morot samt ägg, tångkaviar och västerbottenost.

Tredje serveringen – kallskuret

Fermenterade gula ärtor, Rotselleri, Rödbetspastej.

Fjärde serveringen – småvarmt

Kikärtor, Gula ärtor, Brysselkål, Jansson, Omelett.

Dessert

Creme brulée, saffranspankaka, apelsinischoklad

Kaffe och konfektyr hämtas vid en buffé

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll i vår bokningsförfrågan så återkommer vi med ett förslag på upplägg och kostnad.

Skicka bokningsförfrågan
Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Senast uppdaterad 4 juni 2019.