Inlagda vegetariska rätter istället för sill
Här serverar vi hållbara minibufféer vid sittande bord, vilket också bidrar till att hålla igång samtalet vid borden.

Julbord för mindre sällskap

Vår KRAV-certifierade restaurang Tekniska by Pontus dukar upp för julbord som andas hållbarhet och innovation, samt är Covid-19 anpassat . Här bjuder teamet i köket på en matupplevelse som gör gott för både gom och miljö. På årets julbord hittar du såväl traditionella julrätter med en twist som moderna vegetariska rätter.

Julbordet innebär fyra serveringar vid bordet i bufféform – en bordsbuffé samt en avslutning med dessert, konfektyr och kaffe. Det här upplägget med huvudfokus på bordsbuffé servering, gynnar samtalen kring borden, är dekorativt och sist men inte minst så bidrar det till att minska matsvinnet.

En nyhet för julbordet år 2020 är att restaurangen ett datum i december erbjuder mindre sällskap om minst 4 personer / sällskap upp till max 45 personer / sällskap, möjlighet att boka platser för julbordet, utan att exklusivt abonnera en lokal. Bokningsbara platser (endast förbokning) till julbordet enligt baspaketet erbjuds onsdag den 16 december.

Tekniska museet stänger för dagen kl 17:00. När verksamheten stänger för allmänheten öppnas utställningarna Hyper Human och Play Beyond Play upp exklusivt för kvällens julbordsgäster. Vänligen notera att övriga utställningar är stängda. Från kl 17:15 är ni som bokat plats på julbordet varmt välkomna att komma till museet för att mot fri entré utforska och på egen hand ta del av dessa två spännande och interaktiva utställningar före julbordet.  

Bokning av platser för julbord för mindre sällskap gäller alltså 16 december 2020.

Baspaketet

  • Glögg, pepparkaka och ost
  • Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
  • Tillgång till restaurangen/festvåningen kl.18:15–23:00

Pris

Samtliga priser avser per person. 

Antal gäster: min 4 personer / sällskap – max 45 personer / sällskap.

Mervärdesskatt tillkommer.

Baspaket: 750 kr (866 kr inkl. moms)

Kostnad för dryck tillkommer: 200 kronor per person (250 kr inkl. moms) och inkluderar, 1 glögg,
2 enheter öl/vin eller alkoholfritt (3 – 4 enheter) samt kaffe.

Barn 1 – 13 år: betalar 20 kr per år (23 kr inkl. moms) för julbordet. Dryck beställs och betalas på plats.

Tillval

Snaps

95 kr per styck (119 kr inkl. moms), miniflaska 5 cl.

45 kr styck (51 kr inkl. moms), miniflaska 5 cl. alkoholfri.

Meny – traditionella rätter med en twist

Julbordstallrik uppdukad på ett bord

Vänligen notera att restaurangen i största möjliga mån tar hänsyn till föranmält specialkostbehov, så som allergier, vegetarian, vegan, diabetes och dylikt. 

Första serveringen

Inläggningar av aubergine samt en inlagd sill serveras med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.

Andra serveringen

Varianter av morot samt öring, ägg, tångkaviar och västerbottenost.

Tredje serveringen – kallskuret

Fermenterade gula ärtor, rullsylta, tuppleverpastej och ekologisk skinka.

Fjärde serveringen – småvarmt

Älgfärsbullar, viltprinskorvar, brysselkål, Janssons frestelse, omelett.

Dessert, kaffe och konfektyr

Crème brulée, saffranspannkaka, apelsinischoklad.

Kaffe och konfektyr

Vegetarisk julbordsmeny

För servering av den vegetariska julbordsmenyn krävs att hela sällskapet serveras samma meny.

Första serveringen

Inläggningar av aubergine serveras tillsammans med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.

Andra serveringen

Varianter av morot samt ägg, tångkaviar och västerbottenost.

Tredje serveringen – kallskuret

Fermenterade gula ärtor, Rotselleri, Rödbetspastej.

Fjärde serveringen – småvarmt

Kikärtor, Gula ärtor, Brysselkål, Jansson, Omelett.

Dessert, kaffe och konfektyr

Creme brulée, saffranspankaka, apelsinischoklad

Kaffe och konfektyr

Praktisk information

Program för julbordet den 16 december

Från kl 17:15: Tar kassa/info emot betalning för det förbokade julbordet vid huvudentrén. Separat obemannad garderob för julbordsgästerna finns i restaurangen/festvåningen.

17:15-18:45: Julbordsgäster har möjlighet att besöka utställningarna Hyper Human och Play Beyond Play.

18:15-19:00: Alla julbordsgäster samlas i restaurangen/festvåningen för servering av glögg, ost och pepparkaka. Följt av servering av julbordet i bordsbufféform.

18:30: Sista tid för ankomst och betalning av förbokat julbord vid huvudentrén.

19:00: Museet inkl. huvudentrén stänger för julbordsgästerna. Endast restaurangen/festvåningen är fortsatt öppen för kvällens gäster.

23:00: Restaurangen stänger och kvällen avslutas. Gästerna lämnar via en utgång direkt från restaurangen.

Bokningsregler och betalningsvillkor

Bokningsregler

För bokning av julbordspaketet den 16 december debiteras en minimum avgift för 4 personer/sällskap. Det maximala antalet personer/sällskap som kan bokas för detta datum är 45 personer/sällskap.

Preliminär bokning kan hållas i max 5 dagar eller enligt särskild överenskommelse.

Specialkost behov samt antalet gäster det gäller för skall meddelas senast 1 vecka före julbordet.

Bokningen är bindande från och med att kunden har bekräftat bokningen skriftligen via mail till Tekniska, eventbokning@tekniskamuseet.se

Avbokning

Avbokning senast 15 dagar innan sittningens början sker kostnadsfritt.

Från 14 dagar fram till 48 timmar innan sittningen börjar kan gästantalet kostnadsfritt minskas med max 10% (fast ej lägre än till lägstanivån, som är minimumdebitering för 4 personer/sällskap).

Sällskap om 4 – 10 personer: För avbokning av mer än 10% (fast ej lägre än till miniminivån, som är debitering för 4 personer/sällskap) av beställningen från 14 dagar innan fram till 48 timmar innan sittningens början debiteras 50% av kostnaden. Vid avbokning som sker närmare än 48 timmar debiteras 100% av kostnaden samt kostnaden för eventuella tilläggsbokningar.

Sällskap/grupper om 11 – 45 personer: För avbokning av mer än 10% av beställningen från 14 dagar innan fram till sittningen börjar debiteras 100% av kostnaden samt kostnaden för eventuella tilläggsbokningar.

Betalning

Sällskap om 4 – 10 personer: Betalning av förbokad mat och dryck sker på plats vid ankomst i huvudentrén till Tekniska, vid kassa/info mellan kl 17:00 – 18:30.

Extra dryck beställs och betalas på plats i restaurangen.

Sällskap om 11 – 45 personer: Vid bokning av julbord för större sällskap från 11 – 45 personer, för julbordssittning den 16 december, utgår förskottsbetalning/fakturering motsvarande 50% av totala värdet på bokningen. Förskottsbetalningen skall vara Tekniska tillhanda senast den 1 dec 2020, dvs. 15 dagar före sittningen.

Resterande 50% av bokningen betalas på plats vid ankomst i huvudentrén till Tekniska, i kassa/info mellan kl 17:00 – 18:30, alternativt per faktura om detta överenskommits med eventbokningen i samband med bokningen av julbordet.

Extra dryck beställs och betalas på plats i restaurangen.

För fullständiga bokningsregler och betalningsvillkor, läs här.

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll i vår bokningsförfrågan så återkommer vi med ett förslag på upplägg och kostnad.

Skicka bokningsförfrågan
Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Rekommendationer

”Tekniska Museet levererade på hög nivå, både vad gäller service och mat. Ingenting var omöjligt att lösa och projektledaren var mycket mån om att vi fick den julfest vi önskade, från planering till genomförande. Kan varmt rekommendera Tekniska Museet som partner för Event.”

Gigi Hartmann, VD-assistent,
Ahlsell Sverige AB

—————————————-

”Vi är så nöjda med vårt julbord på Tekniska museet. Kombinationen av mingel, utställningsbesök och sittande julbord var väldigt lyckad och skapade mycket bra stämning. Kul och ovanligt att gå på en interaktiv utställning med kollegerna! Den nytänkande maten blev en snackis och full pott med hållbarhetstänket!”

Aino Weber, VD-assistent,
Tysk-Svenska Handelskammaren

—————————————-

”Det var ett bra upplägg på eventet, ni hade uppmärksamhet på detaljer i arrangemanget, vi blev trevligt bemötta och maten var jättegod och snyggt presenterad! En helt igenom positiv upplevelse!”

Nina Bring, GIS-handläggare,
Lantmäteriet

Senast uppdaterad 21 oktober 2020.