Vår KRAV-certifierade restaurang Tekniska by Pontus dukar upp för julbord som andas hållbarhet och innovation, samt är Covid-19 anpassat . Här bjuder teamet i köket på en matupplevelse som gör gott för både gom och miljö. På årets julbord hittar du såväl traditionella julrätter med en twist som moderna vegetariska rätter.
Julbordet innebär fyra serveringar vid bordet i bufféform – en bordsbuffé samt en avslutning med dessert, konfektyr och kaffe. Det här upplägget med huvudfokus på bordsbuffé servering, gynnar samtalen kring borden, är dekorativt och sist men inte minst så bidrar det till att minska matsvinnet.
En nyhet för julbordet år 2020 är att restaurangen ett datum i december erbjuder mindre sällskap om minst 4 personer / sällskap upp till max 45 personer / sällskap, möjlighet att boka platser för julbordet, utan att exklusivt abonnera en lokal. Bokningsbara platser (endast förbokning) till julbordet enligt baspaketet erbjuds onsdag den 16 december.
Tekniska museet stänger för dagen kl 17:00. När verksamheten stänger för allmänheten öppnas utställningarna Hyper Human och Play Beyond Play upp exklusivt för kvällens julbordsgäster. Vänligen notera att övriga utställningar är stängda. Från kl 17:15 är ni som bokat plats på julbordet varmt välkomna att komma till museet för att mot fri entré utforska och på egen hand ta del av dessa två spännande och interaktiva utställningar före julbordet.
Bokning av platser för julbord för mindre sällskap gäller alltså 16 december 2020.
Baspaketet
- Glögg, pepparkaka och ost
- Bordsbuffé i 4 serveringar + dessert, konfektyr, kaffe
- Tillgång till restaurangen/festvåningen kl.18:15–23:00
Pris
Samtliga priser avser per person.
Antal gäster: min 4 personer / sällskap – max 45 personer / sällskap.
Mervärdesskatt tillkommer.
Baspaket: 750 kr (866 kr inkl. moms)
Kostnad för dryck tillkommer: 200 kronor per person (250 kr inkl. moms) och inkluderar, 1 glögg,
2 enheter öl/vin eller alkoholfritt (3 – 4 enheter) samt kaffe.
Barn 1 – 13 år: betalar 20 kr per år (23 kr inkl. moms) för julbordet. Dryck beställs och betalas på plats.
Tillval
Snaps
95 kr per styck (119 kr inkl. moms), miniflaska 5 cl.
45 kr styck (51 kr inkl. moms), miniflaska 5 cl. alkoholfri.
Meny – traditionella rätter med en twist

Vänligen notera att restaurangen i största möjliga mån tar hänsyn till föranmält specialkostbehov, så som allergier, vegetarian, vegan, diabetes och dylikt.
Första serveringen
Inläggningar av aubergine samt en inlagd sill serveras med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.
Andra serveringen
Varianter av morot samt öring, ägg, tångkaviar och västerbottenost.
Tredje serveringen – kallskuret
Fermenterade gula ärtor, rullsylta, tuppleverpastej och ekologisk skinka.
Fjärde serveringen – småvarmt
Älgfärsbullar, viltprinskorvar, brysselkål, Janssons frestelse, omelett.
Dessert, kaffe och konfektyr
Crème brulée, saffranspannkaka, apelsinischoklad.
Kaffe
och konfektyr
Vegetarisk julbordsmeny
För servering av den vegetariska julbordsmenyn krävs att hela sällskapet serveras samma meny.
Första serveringen
Inläggningar av aubergine serveras tillsammans med smör, ost, knäckebröd, filmjölkslimpa och potatis.
Andra serveringen
Varianter av morot samt ägg, tångkaviar och västerbottenost.
Tredje serveringen – kallskuret
Fermenterade gula ärtor, Rotselleri, Rödbetspastej.
Fjärde serveringen – småvarmt
Kikärtor, Gula ärtor, Brysselkål, Jansson, Omelett.
Dessert, kaffe och konfektyr
Creme brulée, saffranspankaka, apelsinischoklad
Kaffe och konfektyr
Praktisk information
Program för julbordet den 16 december
Från kl 17:15: Tar kassa/info emot betalning för det förbokade julbordet vid huvudentrén. Separat obemannad garderob för julbordsgästerna finns i restaurangen/festvåningen.
17:15-18:45: Julbordsgäster har möjlighet att besöka utställningarna Hyper Human och Play Beyond Play.
18:15-19:00: Alla julbordsgäster samlas i restaurangen/festvåningen för servering av glögg, ost och pepparkaka. Följt av servering av julbordet i bordsbufféform.
18:30: Sista tid för ankomst och betalning av förbokat julbord vid huvudentrén.
19:00: Museet inkl. huvudentrén stänger för julbordsgästerna. Endast restaurangen/festvåningen är fortsatt öppen för kvällens gäster.
23:00: Restaurangen stänger och kvällen avslutas. Gästerna lämnar via en utgång direkt från restaurangen.
Bokningsregler och betalningsvillkor
Bokningsregler
För bokning av julbordspaketet den 16 december debiteras en minimum avgift för 4 personer/sällskap. Det maximala antalet personer/sällskap som kan bokas för detta datum är 45 personer/sällskap.
Preliminär bokning kan hållas i max 5 dagar eller enligt särskild överenskommelse.
Specialkost behov samt antalet gäster det gäller för skall meddelas senast 1 vecka före julbordet.
Bokningen är bindande från och med att kunden har bekräftat bokningen skriftligen via mail till Tekniska, eventbokning@tekniskamuseet.se
Avbokning
Avbokning senast 15 dagar innan sittningens början sker kostnadsfritt.
Från 14 dagar fram till 48 timmar innan sittningen börjar kan gästantalet kostnadsfritt minskas med max 10% (fast ej lägre än till lägstanivån, som är minimumdebitering för 4 personer/sällskap).
Sällskap om 4 – 10 personer: För avbokning av mer än 10% (fast ej lägre än till miniminivån, som är debitering för 4 personer/sällskap) av beställningen från 14 dagar innan fram till 48 timmar innan sittningens början debiteras 50% av kostnaden. Vid avbokning som sker närmare än 48 timmar debiteras 100% av kostnaden samt kostnaden för eventuella tilläggsbokningar.
Sällskap/grupper om 11 – 45 personer: För avbokning av mer än 10% av beställningen från 14 dagar innan fram till sittningen börjar debiteras 100% av kostnaden samt kostnaden för eventuella tilläggsbokningar.
Betalning
Sällskap om 4 – 10 personer: Betalning av förbokad mat och dryck sker på plats vid ankomst i huvudentrén till Tekniska, vid kassa/info mellan kl 17:00 – 18:30.
Extra dryck beställs och betalas på plats i restaurangen.
Sällskap om 11 – 45 personer: Vid bokning av julbord för större sällskap från 11 – 45 personer, för julbordssittning den 16 december, utgår förskottsbetalning/fakturering motsvarande 50% av totala värdet på bokningen. Förskottsbetalningen skall vara Tekniska tillhanda senast den 1 dec 2020, dvs. 15 dagar före sittningen.
Resterande 50% av bokningen betalas på plats vid ankomst i huvudentrén till Tekniska, i kassa/info mellan kl 17:00 – 18:30, alternativt per faktura om detta överenskommits med eventbokningen i samband med bokningen av julbordet.
Extra dryck beställs och betalas på plats i restaurangen.
För fullständiga bokningsregler och betalningsvillkor, läs här.