No description found for the image forskaren-vectura-1600x600

Forskaren – life science i Hagastaden

I den nya stadsdelen Hagastaden som just nu växer fram i Stockholm samlas några av världens mest framstående aktörer inom life science. Mitt i detta kluster finns kvarteret Forskaren som ett nav, och en mötesplats mellan akademi, näringsliv, forskning och allmänhet. Ett samarbete mellan Tekniska museet, Karolinska Institutet och Vectura Fastigheter.

Utvecklingen av ny teknik och innovationer går fortare än någonsin, inte minst inom life science – alltså det som gäller livets allra mest centrala frågor. Sett utifrån kan det verka extremt svårbegripligt, och ju mindre vi förstår, desto mer skrämmande verkar det ofta bli. Därför behövs fler fönster in i världen av forskning, innovation och utveckling.

Utforska, upptäck och delta

I Forskarens entréplan planerar Tekniska museet tillsammans med Karolinska Institutet att bjuda på utställningar, labb, och möten med aktuella namn inom life science-området. På vardagar blir platsen en resurs för skolelever och lärare, medan helger och kvällar kan bjuda på allt från intressanta samtal till kreativa musik- och konstupplevelser kopplade till ämnet. Målet är att få fler att intressera sig och vilja lära sig mer, och att fler unga ska välja en karriär inom life science – särskilt från grupper som idag är underrepresenterade på utbildningarna.

Det här är inte bara ett fönster för att kika in, utan en öppen dörr där du välkomnas att utforska, upptäcka och delta i utvecklingen av framtidens life science.

Tekniska museet har i snart 100 år arbetat för att göra det svårbegripliga lite lättare att förstå genom att ge nya perspektiv och skapa engagerande upplevelser kring naturvetenskap.

Samarbeten

Tack till Vectura – huvudpartner till Tekniska i Forskaren.

 

Senast uppdaterad 29 december 2022.