Kalasrum med ballonger och vimplar
Den färgglada hinderbanan i MegaMind.
Flicka utforskar färgglada kugghjul.
Flicka kör en bil och ser hur hon kör på en skärm

Barnkalas

Dags för kalas? Kom och fira i vårt fina kalasrum och ha kul på museet.

Låt barnen utforska och experimentera tillsammans i våra lekvänliga utställningar. Ni får även vårt fina kalasrum för er själva, där ni kan samlas, sjunga för födelsedagsbarnet och äta en bit.

Kalasrummet är bokningsbart till och med 30 april 2018. Vi bygger om i våra lokaler och presenterar ett nytt kalaskoncept under sommaren. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så har du full koll på när nya konceptet är klart och andra spännande nyheter.

Förslag på utställningar att utforska på kalaset:

Du som är medlem (årskort) får 10 procents rabatt på barnkalas.

Detta ingår i grundpaketet

En värd tar emot och visar er till kalasrummet som ni har under två timmar. Där kan ni samlas och hänga av er och eventuellt äta/dricka något innan ni går ut i någon av våra roliga utställningar. Ni sköter er själva i kalasrummet och bestämmer själva när ni vill äta där. Mat och dryck ingår inte i grundpaketet, men kan beställas separat eller så kan ni ta med eget.

Vid överenskommen tid kommer en värd och hämtar er och tar er till den utställning ni väljer. Värden är med under en halvtimme och visar då vad ni kan göra i utställningen. Det är sedan fritt fram att utforska fler utställningar under kalaset på egen hand. Ni kan även välja att köpa till mer tid med en värd (utöver ovanstående). Observera att medföljande vuxna ska vara med barnen under hela tiden på museet, även då värden är med.

Priser och upplägg

  • Grundpaket: 2 700 kronor (inkluderar hyra av kalasrum, värd under 30 minuter och inträde för barnen (max 20 barn och två medföljande vuxna). Övriga medföljande vuxna betalar entréavgift.
  • Mer tid med värd (utöver grundpaketet): 700 kronor/timme

Vill du beställa fika?

Du kan beställa mat och fika till kalaset om du vill från vår nya restaurang, Tekniska by Pontus. Du beställer genom att mejla tekniska@pontusfrithiof.com.

  • Plättbuffé: 95 kr per person
  • Köttbullsbuffé: 95 kr per person
  • Gräddtårta, varierar efter säsong: 75 kr per bit
  • Chokladboll: 25 kr per person

Det går också bra att ta med eget fika till kalaset, som ni då dukar upp själva i kalasrummet.

Kontakt och boka

Mejla oss dina önskemål, eller om du vill att vi ringer dig: agneta.sjobom@tekniskamuseet.se.

Senast uppdaterad 28 mars 2018.