Kvinna framför bild från Mars

Ska vi verkligen flytta till Mars?

Tankarna om att flytta och bo på planeten Mars har funnits länge, men än så länge har tanken varit en vild fantasi. Idag börjar fantasin kännas mer på riktigt. Både forskare, ingenjörer och designers arbetar med att göra en sådan framtida resa mer sannolik. Men är det ens möjligt? Hur skulle ett liv på Mars kunna se ut?  

I skolprogrammet Ska vi verkligen flytta till Mars? gör vi en guidad vandring genom utställningen Moving to Mars och lär oss mer om det arbete som görs för att en resa till Mars ska bli möjlig. Vad kan genombrotten för att överleva på Mars lära oss om vår överlevnad här på jorden? Kombinerat med uppgifter och interaktivitet utforskar vi hur det skulle vara att resa, leva och bo på planeten Mars och hur rymdteknik hänger ihop med hållbarhet här på Jorden.  

Visningen anpassas i innehåll och nivå efter åldersgrupp. 

Läs mer om utställningen Moving to Mars här

Workshop: Koloni på Mars

Vi erbjuder även en workshop där får eleverna skapa en hållbar koloni på den röda planeten Mars.

Läs mer om ”Koloni på Mars – Workshop”

Koppling till kursplanerna

Moving to Mars berör innehåll i kursplanerna för fysik, biologi, teknik, och naturvetenskap. Läs mer om hur genom att klicka på ”Visa mer” här nedanför.

Ingen möjlighet att åka in ?

Ingen fara, om du inte har någon möjlighet att åka in till museet så erbjuds det här skolprogrammet även på distans. Kontakta skolbokning på skolbokning@tekniskamuseet.se för mer information.

Våra paket

Boka

Årskurs 7–9 samt gymnasiet
Max 16 elever
Visning 60 min: 1 500 kr (inget inträde tillkommer)

Vid bokning för helklass, vänligen boka två visningar.

Boka paketet

Senast uppdaterad 13 oktober 2021.