Pedagogiska uppdrag på egen hand

Med det här materialet kan du och din klass utforska Gruvan och MegaMind utan hjälp av museets personal. Materialet ger eleverna möjlighet att själva utforska en utställning under din ledning. Materialet bokas kostnadsfritt , det tillkommer endast entréavgift för eleverna. Räkna med att uppgifterna tar strax under en timma att lösa.

På egen hand i Gruvan

Med utgångspunkt i vår autentiska gruvutställning får eleverna möjlighet att uppleva en gruvarbetares arbetsmiljö och hur den har utvecklats från 1600-talet och fram till dagens moderna gruvdrift. Lös uppdrag med kluriga frågor och testa på när ni följer den spännande gruvkartan genom de gamla gruvgångarna fram till den moderna gruvan. Bokningsbart för årskurs 4 till 9.

På egen hand i MegaMind

Hjärngympa, skapa med teknik och samla på sinnen är några exempel på våra pedagogiska uppdrag i MegaMind. Uppdragen består av en filmad introduktion samt uppgifter som eleverna löser på egen hand. Detta sker i en interaktiv och lekfull Science Center-miljö. Se alla uppdrag i MegaMind här.

Lärarhandledningar

Här kan du ladda ned fler lärarhandledningar och elevuppgifter att arbeta med i klassrummet eller för att förbereda besöket på Tekniska museet, i utställningar som 100 innovationer och i museets Matematikträdgård.

Fler pedagogiska uppdrag som du kan göra på egen hand med dina elever är under utveckling. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.

Boka Gruvan på egen hand för 32 elever

Pedagogiskt uppdrag, 60 minuter
Max 32 elever
Pris: Ingår i entréavgiften (50 kr/elev)

Boka uppdrag

Senast uppdaterad 20 februari 2020.