Publik som sitter framför en bildprojektor som visar rymden

OpenSpace: Ett interaktivt rymdäventyr

Upplev rymden som aldrig förr! Kliv ombord på rymdfarkosten Wisdome Stockholm, sätt på 3D-glasögonen och gör dig redo för ett äventyr genom Universum med en pilot och en navigatör som bjuder på en stjärnspäckad rymdshow.

Om föreställningen

OpenSpace: Ett interaktivt rymdäventyr, är inte bara en film – det är en interaktiv realtidsupplevelse av rymden. Lite som ett dataspel, men uppbyggd av verkliga forskningsdata i samarbete med NASA. Du får till exempel se planeten Mars yta med en otrolig upplösning tack vare bilder från rymdsonder i omloppsbana runt planeten. Vi kan observera planeternas banor, följa satelliter och till och med resa genom tiden. Hela det kända Universum är kartlagt och redo att utforskas!
Visualiseringsprogrammet OpenSpace är utformat för att visualisera hela det kända universum och porträttera det pågående arbete som sker för att utforska kosmos. OpenSpace använder den senaste realtidsdatan och gör utforskningen av kosmos tillgänglig till allmänheten. Projektet är ett samarbete med NASA och all information baseras på vetenskapliga fakta om astronomi och rymd, insamlad av forskare under många decennier.
Längd: 30 min
Språk: Svenska
Rekommenderad ålder: Du behöver vara minst 4 år för att ta del av filmens innehåll.
Observera: Mindre barn kan uppfatta domen som läskig då det är mörkt.

Vad vi lär oss

Föreställningen är framtagen för allmän publik. Den innehåller många moment som passar för förskolan. Föreställningen är i 3D och publiken får låna 3D-glasögon.

Ingår i förskolebokningen

När du bokar ett förskolebesök till Wisdome Stockholm ingår alltid entrébiljetten till museet och därmed har du inträde till alla museets utställningar. Missa inte lektionsmaterial som har tagits fram för våra utställningar. Du kan avboka senast 14 dagar innan ditt besök. Se bokningsvillkoren.

Planera skolbesöket

Här hittar du fakta och tips inför ditt besök med klassen som underlättar planeringen av en riktigt bra dag tillsammans på Tekniska museet.

Läs mer

Senast uppdaterad 21 februari 2024.