No description found for the image summer-maker-camp

Winter Maker Camp

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Passar åldrarna 12-15. Kursavgiften är 2000 kronor, material ingår.

Är du 12-15 år och gillar du att bygga, mecka, pyssla och hitta på nya lösningar? Häng med och greja med oss på Tekniska museets Winter Maker Camp. Här kommer du experimentera och förverkliga idéer tillsammans med 15 andra kursdeltagare i vårt kreativa Maker Space. Till ditt förfogande står mängder med material, verktyg och maskiner – och inte minst våra erfarna kursledare! Du kommer träffa makerpedagoger från Tekniska, uppfinnare och ingenjörer från Svenska Uppfinnareföreningen och fantastiska inspiratörer från Tekniska Museets Vänner.

Temat för dagarna är att skapa uppfinningar som förbättrar världen, i stor eller liten skala. Under resans gång dokumenterar vi våra erfarenheter och delar med varandra, huvudsyftet är att utforska, experimentera och testa sig fram, så du behöver inte ha en färdig idé eller lösning för att vara med, bara en stor portion nyfikenhet! Inga andra förkunskaper krävs.

Testa på laserskärning, 3D-printning, CAD-ritning i 2D och 3D, elektronikslöjd, programmering, med Arduino eller liknande mikrokontroller, LED-ljus och andra analoga eller digitala verktyg och naturliga och syntetiska material.

Praktisk information och anmälan

Ålder: 12–15 år
Datum: 24–27 februari 2020 (v. 9)
Tid: kl 10.00–16.00
Pris: 2 000 kronor, material ingår
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7
Anmälan: Följ länken till anmälningssidan

Ta med egen lunch och mellanmål som vi äter tillsammans.

Kursen anordnas av Tekniska museet tillsammans med Finn upp och Svenska Uppfinnareföreningen.

Det här är Finn upp

Finn upp är en skolverksamhet för högstadieskolor där eleverna upptäcker sin kreativitet och inre drivkraft. Med hjälp av Uppfinnarresan, en skolversion av innovationsprocessen, utvecklar de egna uppfinningar för att lösa vardagsnära problem. I Finn upp blir eleverna motiverade att studera när de utmanar sina förmågor. Teori och praktik kombineras till meningsfull kunskap och förståelse. På hemsidan www.finnupp.se kan du läsa mer och ladda ner läromedel kostnadsfritt.

Senast uppdaterad 7 december 2021.