AI-designade pelare i utställningen Hyper Human

Tekniska museet öppnar omsorgsfullt

2020-05-30 - 2020-06-30
Tis, Ons, Tor, Fre, Lör, Sön: kl 11.00-16.00

Från och med helgen 30–31 maj öppnar Tekniska museet för besökare igen.

Vi öppnar omsorgsfullt, och med våra besökares och anställdas säkerhet som första prioritet. Våra lokaler är väldigt stora, så på våra 12 000 kvadratmeter finns ingen anledning till trängsel.

Inledningsvis kommer vi att ha annorlunda öppettider än de vi haft tidigare. Våra öppettider för juni är:

Tisdag–Söndag: 11.00-16.00

Lek och lär utomhus

barn som klättrar och utforskar matematik

Utanför museet finns också vår Matematikträdgård, om ni bara vill stanna till för en snabb stunds lek. Här håller också våra Maker tour-pedagoger till och bjuder in till den lärande leken ”Programmera din förälder/kompis”, där man ska styra sin ”robot” genom en hinderbana.

Solrosen – en matteblomma

Tillsammans sätter vi frön som sedan blir gigantiska gula, orange och röda solrosor i Matematikträdgården. Vi gör egna planteringskrukor och blompinnar med meddelande och namn. Solrosen är ett bra exempel på att det finns matte och mönster i naturen. Var med utforska spiraler och talserier i vår Matematikträdgård nu på söndag, kl 11 – 15.

Årskorten börjar gälla igen

När vi nu öppnar Tekniska museet aktiveras även årskorten igen automatiskt.

Den tid vi har varit stängda, det vill säga två månader, läggs till giltighetstiden på redan inköpta årskort.

Stöd Tekniska

Precis som för många andra innebär coronautbrottet väldigt stora utmaningar för Stiftelsen Tekniska museet. Tiden vi hållit stängt har skapat ett stort hål i kassan, då en stor del av vår verksamhet finansieras av entréintäkter.

Köp därför gärna årskort till dig och din familj när du är här.

Om du vill går det bra att stödja oss även via Swish, med valfri summa.

Viktigt! Märk betalningen Stöd Tekniska.

Vårt Swishnummer är: 123 068 18 33

 

Så hjälps vi åt att hålla besöket säkert

Med anledning av Coronapandemin har Tekniska anpassat sin verksamhet så allt sker i lämplig omfattning och självklart i enlighet med myndigheternas rekommendationer.

Om du känner minsta symptom så ber vi dig att inte besöka oss. Stanna hemma tills att du varit symptomfri i minst två dagar.

Vi uppmanar våra besökare att hålla det rekommenderade avståndet om två meter till varandra. Det kommuniceras bland annat genom skyltar inne i museet, utrop i högtalarna och personal på plats. Tydliga markeringar sitter klistrade i golvet på platser där köer kan bildas.

I anslutning till varje del av utställningarna som vidrörs av besökare finns stationer med handsprit utplacerade. Detsamma gäller kassor.

Vi har utökat våra städrutiner för att minska risken för smitta.

Som ett steg i att ytterligare minska smittrisken har vi också beslutat att inte hantera kontanter i varken entré, butik eller restaurang. Det går utmärkt att betala med kort eller Swish.

Om du tillhör en riskgrupp och därför inte kan komma hit, så kolla gärna in allt vårt digitala material som finns här.

Ta hand om varandra och visa hänsyn till andra <3

Senast uppdaterad 27 maj 2020.