No description found for the image wisdome-barn-skrattar-dome-1600x600

Superlördag

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteter och shower ingår i entrébiljetten. Wisdomebiljett kostar 100 kr extra per föreställning.

En lördag utöver de vanliga som bjuder på interaktiv teater med Rymdakademin, hisnande upplevelser i Wisdome Stockholm och visningar i modelljärnvägen. En maxad dag med programaktiviteter som sträcker sig från morgon till kväll.

Rymdakademin

man och kvinna i neonljus

Följ med den nervösa Turbo, som ska gå i Rymdakademin! Din hjälp behövs för att förbereda Zero Citys första rymdresa. Vad behöver man packa med sig på en rymdresa? Hur navigerar man bland snurriga planeter? Och hur kommunicerar man med knasiga utomjordingar?

Ålder: Från 4 år och uppåt
Starttider: 13.30, 15.00 och 16.00 (vi möts under ballongen i Zero City), sedan går vi tillsammans till Trähallen.

Se modelljärnvägen som tog 3 500 timmar att bygga

Närbild på ett rött tåg som kör hastigt förbi

Se tågen köra i Uno Miltons unika modelljärnväg med 50 meter räls och ett naturtroget landskap. Uno Miltons modelljärnväg finns utställd på Tekniska museet sedan början av 1960-talet. Arbetet med den påbörjades 1948 och det tog 3 500 arbetstimmar under sju år att bygga den. Alla detaljer är gjorda för hand, sånär som på lokens motorer, som köptes färdigbyggda.

Rymdglass

ett barn som sträcker sig och ger en smakprov av sin glass till sin mamma.

Med flytande kväve! Besök torget i utställningen Zero city och var med och ät rymdglass tillsammans med våra explainers.

När: 11.30, 13.00, 14.30 och 15.30
Plats: The Square, Zero City.
Passar: För alla.

Hisnande äventyr i 3D

tjej med vr-glasögon som tittar mot kameran

Making Magic

I de visuella effekternas magiska värld kan vad som helst hända. Making Magic är berättelsen om hur programkod förvandlas till otroliga äventyr i film och datorspel – och hur de påverkas av naturlagarna som styr den verkliga världen.

Köp biljett

röd planet

Stort 3D

Rymden är ofattbart stor. Tack vare vår nyfikenhet och strävan efter kunskap har vi människor drivits till att utforska rymden och lärt oss mer om universum. I domföreställningen STORT 3D beger vi oss iväg på en kosmisk resa genom tid och rum.

Köp biljett

Tjej klädd i astronautdräkt som pekar med fingret upp mot luften och håller i en mikrofon.

OpenSpace: Ett interaktivt rymdäventyr

Upplev rymden som aldrig förr! Kliv ombord på rymdfarkosten Wisdome Stockholm, sätt på 3D-glasögonen och gör dig redo för ett äventyr genom Universum med en pilot och en navigatör som bjuder på en stjärnspäckad rymdshow.

Köp biljett

Utforska museets utställningar

två tjejer håller i varsin handkontroll och spelar tv-spel
Play beyond Play är Tekniska museets stora dataspelssatsning – en totalupplevelse med spelstationer och fantasifulla spelmiljöer för barn och unga.
MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.
Hand som vrider i ett blått kugghjul i utställningen teknoleket.
Teknoleket är en spännande miljö för alla små nyfikna med lust att upptäcka. Här kan de yngsta leka och lära om mekanik, ljud, ljus och tid.

Senast uppdaterad 20 mars 2024.