No description found for the image tekmann-spacebar-live-musik-1600x600

Space Bar – liveframträdande, nostalgitripp och rymdbrädspel

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Klockan 18 - 22

Astronomin dag och natt avslutas med en rymdkväll där du skapar musik med hjälp av en GameBoy, rymdbrädspel, nostalgitripp i Play beyond Play och liveframträdande från Tekmann.

Tekmann

Tekmann är en artist och ett elektroniskt musikprojekt där all musik skapas på ombyggda gamla Nintendo GameBoy-enheter. Musikgenren kallas ”Chipmusik” eller ”8-bitars musik” där det karaktäristiska soundet från ljudchipen i de gamla spelkonsolerna från 1980/-90-talet är bärande.

Rymdbrädspel, snacks och rymddrinkar

brädspel uppstaplade på ett bord

Kör solo eller utmana kompisar i ett roligt brädspel. På kvällen ställs flera rymdliga brädspel fram på vår serviceyta där du kan kombinera spel och häng med goda drinkar och mat från Tekniskas restaurang.  Det kommer finns spel för olika nivåer, så om du vill köra något kort och kul eller lite mer strategi spelar ingen roll. Vi har något för alla.

Play beyond Play

Unna dig en nostalgitripp i dataspelsutställningen Play Beyond Play som är ett helt våningsplan med spelupplevelser – 1 000 kvadratmeter stort. Commodore 64, Apple II och Atari Pong är några av de klassiker som du kan hitta. Space invaders är bara ett måste under Astronomins dag och natt. Se hela listan av spel och vad mer Play Beyond Play har att erbjuda.

Höstens temabarer

En man och kvinna som tittar på varandra och ler. Mannen sitter ner med en öl och kvinnan står upp. De skålar.

Life science -19 oktober

Vad är Life Science egentligen? Och vem berörs av det? Det är sannolikt att du hittar olika definitioner och förklaringar, men begreppet samlar företag och forskning vars mål är förbättrad hälsa. Life science berör allt mellan himmel och jord, därför påverkas vi alla. Den 19 oktober djupdyker vi inom ämnet i en alldeles unik temabar.

Tid: 18-22
Programmet: släpps två veckor innan.

Taste of Zero City – 23 november

Få en försmak på hur livet i en klimatsmart stad kan se ut.  Zero City är en interaktiv, färgstark och optimistisk tillsammansupplevelse och den 23 november utforska vi allt staden har att erbjuda. Hur påverkas Sverige av den globala uppvärmningen? Samtal på scen och inbjuden gäst: Peter Alestig, klimatredaktör på DN, svensk författare och journalist med fokus på klimatförändringarna. Aktuell med boken Världen som väntar vid Mondial förlag, om hur Sverige påverkas av den globala uppvärmningen.

Plats: Eventrummet, restaurangen & Zero City
Tid: 18-22
Programmet: släpps två veckor innan.

Relaterat innehåll

En ai genererad bild på astronauter som går på Mars
Lek och rörelse
1+

Rymdfeber i hela museet

Tillfället har passerat.
  • [LIVE]

Senast uppdaterad 20 september 2022.