två kvinnor sitter mittemot varandra och ler mot kameran

Space Bar – rymdfilmsquiz, brädspel och rymdsnacks

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Klockan 17 - 22

Nu är det premiär för våra temabarer och först ut är Space Bar 25 september. Mellan 17.00-22.00 öppnar Tekniska museet upp för en vuxnare publik, unga vuxna +18 och vuxna – räkna med rymdfilmsquiz, audiovisuella performances, brädspel på temat med grymma spelledare, drinkar och möjlighet att gå runt i utställningen ”Moving to Mars”

Rymdfilmsquiz med Gabrielle de Bourg

tjej med utsräckta händer står framför filmposters med rymdtema

Gabrielle de Bourg kallar sig för professionell nörd, som författare är hon aktiv inom rollspel och fantastik, ihop med att föreläsa och diskutera om populärkultur. Hon har bland annat skrivit till rollspel som Call of Cthulhu, Ur Varselklotet och Nordiska Väsen samt en novell för Sveriges Radios Skymningsland. 2019 mottog hon spelhobbyförbundet Sveroks högsta utmärkelse som Årets spelare, för sitt arbete med att skapa en mer inkluderande spel- och nördhobby.

Plats: Eventrummet
Tid: Vi kör igång strax efter 17.00 (anmäl ditt lag 3-5 st genom att mejla linda.sandberg@tekniskamuseet.se senast 24 sept, annars på plats senast 16.30. Det finns begränsat antal platser). Om du inte får plats har vi ändå öppet i baren och du kan spela brädspel, så kom ut oavsett, det blir kul!

Audiovisuellt rymdperformance med Hara Alonso och Scenic Route

två män lutar sig mot dataskärmen och spelar livemusik

Hara Alonso är pianist och kompositör baserad i Stockholm. Hon kommer från en klassisk bakgrund, med en nuvarande praktik av elektronisk och instrumental musik tillsammans med interaktiva inslag. Hennes musik blandar dans, electronica och experimentell estetik som genererar rika, komplexa och fantasifulla ljud-universum.

Scenic Route är alter ego till Jonas Johansson, en audiovisuell konstnär som utforskar verkligheten genom teknik, ljus och natur. Hans verk kommer ofta till liv genom nya samarbeten och möten, och det är i känslans gränsland av vilsenhet och att hitta hem som han trivs mest.

Tillsammans presenterar de verket TRAPPIST-X.

Plats: Skärmar på museet och begränsat antal platser i samma rum i Visionslabbet
Tid: 18.30

Rymdbrädspel, snacks och rymddrinkar

Under hela kvällen kommer brädspel.se att ta med många olika titlar på rymdliga brädspel. Restaurangen lovar att ta fram unika rymddrinkar och rymdsnacks för kvällen. Saker som ska funka bra ihop med spelandet. Det kommer finns spel för olika nivåer, så om du vill köra något kort och kul eller lite mer strategi spelar ingen roll. Vi har något för alla.
Plats: Restaurangen
Tid: 17-22

Moving to Mars

Planeten Mars har fascinerat människan i tusentals år, och våra drömmar om att en dag sätta foten på den röda planeten kan bli verklighet inom en inte alltför avlägsen framtid. The Design Museum i London har skapat en upplevelse som tar dig dit med alla sinnen, där du inte bara kan känna lukten, ljuset, och sanden under dina fötter utan även kliva in i en fullskalig boendemiljö.
Som besökare får du känna hur det skulle vara att stå på planetens karga yta, hundratals miljoner kilometer från ditt hem på jorden. Med utgångspunkt i designen får vi ett nytt perspektiv på hållbar innovation, där materialval, form och teknik är livsavgörande.

Med 150 föremål från tidigare rymdresor (inklusive original från NASA, European Space Agency och SpaceX) och prototyper för framtidens marsresor berättar Moving to Mars om den stora utmaningen att ta människan till Mars – kanske mänsklighetens största äventyr någonsin. Varje liten detalj måste tänkas igenom, inte minst inför den sju månader långa resan dit. Men också hur vi ska leva och överleva när vi väl kommit fram – vilka kläder vi behöver, vad vi ska äta och hur vi ska bo.

Plats: Wallenberghallen
Tid: 10-22, visningar sker under hela kvällen

 

Senast uppdaterad 2 oktober 2021.