Närbild på svart bil

Sista chansen att åka tillbaka i tiden I Backspegeln

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken
Ingår i entrébiljetten som köps online.

Återupplev historien genom hjulspåren på Tekniska museet och en resa genom århundradena av innovation och fordonsutveckling. Men varför skynda? Jo, den 3 mars är sista dagen dessa historiska fordon kommer att stå samlade här.

Ta del av berättelserna om de första bilarna i Sverige och hur bilsamhället formades på början av 1900-talet. Upptäck hur bilarna löste problem och skapade nya utmaningar, och hur vi tillsammans kan skapa en mer hållbar framtid. Genom att se tillbaka kan vi blicka framåt. Var en del av denna resa och låt historien rulla på!

Första, Första, Första!

I museets unika fordonssamling finner du inte bara historiska ikoner utan även rariteter som Sveriges första svensktillverkade bil, den första bilen som fick fortkörningsbot, den första svenska tillverkade brandbilen och Sveriges första automobil, Leon Bollée. Vi är fulla av ”första” här på museet!

Retrofordon i mängder

Utställningen innehåller hela 38 bilar, motorcyklar, mopeder och cyklar. Mängden retrofordon tar aldrig slut. Utforska T-Forden och 30-talets lyxåk eller några av våra folkkära ikoniska vardagsbilar som Volvo Amazon,  Millburn Electric (farmor ankas bil) eller Volkswagens bubbla.

Sista chansen

Flicka tittar i backspegeln på en bil och ser sin egna reflektion.

Missa inte denna episka utställning. Boka din biljett nu och följ med på en resa genom tid och teknik.
När: Varje dag till 3 mars.
Tid: 10 – 22
Biljett: Med en entrébiljett har du tillgång till I Backspegeln och våra andra 11 utställningar som finns på plats.

Senast uppdaterad 22 februari 2024.