Roboten Charli uppträder för publik

Robot Zone – upplev shower, yoga och prova-på

2019-09-01 - 2019-10-27
Mån, Tis, Ons, Tor, Fre: kl 11.00-14.00
Lör, Sön: kl 11.00-16.00

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

I Robot Zone lär vi oss mer om och gör saker tillsammans med robotar. Här kan du uppleva saker du aldrig upplevt tidigare, som sagostunder, shower och yogapass – tillsammans med robotar. Robot Zone öppnade i samband med publiksuccén Robots, en utställning från Science Museum i London.

Här träffar du roboten Charli, som berättar en saga eller håller i en show. Prova på yoga tillsammans med roboten Alex, vila en liten stund med sovroboten Bean eller testa enklare lek och programmering med roboten Sally.

I Robot Zone kommer också tusentals elever få möjlighet att lära sig mer om robotprogrammering under hösten tack vare vår huvudpartner Ericsson och innovationspartner Sandvik. Det är vi väldigt glada och stolta över.

Håll utkik efter robotgäster och andra överraskningar som dyker upp på Robot Zone.

Sagostund med roboten Charli – Vilse i robotland

roboten charli

Roboten Charli berättar en saga för de minsta. Slå dig ner på golvet framför scenen i Robot Zone och lyssna till sagan Vilse i robotland.

Mån – fre 11–11.30

Lör – sön 11–11.30

Robotyoga på stora skärmen

robotyoga med roboten Alex och människan Robin

Vi rullar ut yogamattor och drar igång robotyoga på vår största skärm i Robot Zone. Haka på när roboten Alex och människan Robin leder er genom några enkla och några lätt utmanande yogaövningar. Passet tar ca 7–10 min.

Mån – fre klockan 12

Lör – sön klockan 12 samt 16

Robotshow med Charli

Roboten Charli uppträder för publik

Charli är vår nya medarbetarrobot. Hen har många funderingar kring det här med att vara robot och människa, vilka skillnader det finns och även likheter. Bra koll på robotlagen har Charli med, men det är mycket kvar att lära. Showen håller på i ca 10 min.

Mån – fre klockan 13

Lör – sön klockan 13.30

Träffa våra Photon-robotar

snigelroboten photon

Möt och förstå enklare programmering med våra nya fina snigel-kanin-robotar. Testa ett moment eller ta med dem ut på ett kortare äventyr. Vi befinner oss mitt i Robot Zone. Photon som roboten heter är världens första interaktiva utbildningsrobot som växer och utvecklas tillsammans med barn.

Lör – sön klockan 12–16

Sovdags för robotarna

Efter en intensiv sommar får våra robotar ta det en smula lugnare. Därför nattar vi dem kl.14 på vardagar, men du är välkommen att hänga i Robot Zone ändå.

Samarbetspartners

Tack till vår huvudpartner Ericsson och innovationspartner Sandvik.

 

Ericsson med symbolen de tre sneda strecken

Sandviks i blått med blå ram

Senast uppdaterad 2 september 2019.