unga tjejer står framför en digital skärm

Python för unga tjejer

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Lär dig ett nytt språk, ett programmeringsspråk. Koda din egen chatt eller mattebot, eller varför inte ett helt eget textbaserat spel? I augusti har du möjlighet att lära dig grunderna.

I takt med att digitaliseringen ökar blir kompetens inom programmering allt viktigare och vi vet att det är fler män än kvinnor som programmerar (endast 4 procent av kvinnor i Sverige mellan ålder 16 – 85 har skrivit kod). En ojämn balans och en klyfta vi på Tekniska vill hjälpa till att minska genom att i tidig ålder skapa nyfikenhet bland unga tjejer.

Lär dig programmeringspråket

Python är ett mångfacetterat språk som kan användas för många ändamål. Idag används Python i några av världens mest populära tjänster och program, tex YouTube, Spotify, Google, Instagram med flera.

Praktisk information

Du deltar i kursen utan vuxna eller andra familjemedlemmar. Vi använder museets bärbara datorer. Ta med mellanmål och egen lunch som vi äter tillsammans.

Datum: 11 – 12 augusti
Ålder: 11-13 år
Tid: 10.00-15.00
Pris: 900 kr

Vi håller i kurser för barn och ungdomar på helger och skollov. Lär dig att programmera, utveckla spel eller producera ett TV-program i vår studio.

Relaterat innehåll

Spelvärld - pampig hall i gammalt hus

Grundkurs i spelgrafik – Maya

Tillfället har passerat.
Tangentbord för dataspel
Kurser
12+
två tjejer sitter bredvid varandra
Kurser
8+

Senast uppdaterad 13 maj 2022.