Fotokollage på massa småbilder som visar hela Tekniska utbud, föremål och utställningar

Öppningshelg maxad med upplevelser

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Entrébiljetter köps online

Med två nya utställningar och ett maxat program på varenda kvadratmeter är museet mer öppet än någonsin. Välkommen till vår stora öppningshelg som tar dig in i framtidens superuppkopplade och självkörande samhälle, hundra år tillbaka då de första byggstenarna för textmeddelanden, facetajm, och 5G-fart föll på plats, och till virtuella världar med dans och spel som du aldrig upplevt dem förut. 

Mycket har byggts och förnyats på museet, och öppningen av utställningen Subject:Hello tillsammans med Zero City i Backspegeln betyder inte bara att varje yta av museet nu är fylld med upplevelser, utan också att vi dubblerat antalet utställda föremål. Hur du ska hinna allt? Museet håller öppet kl 10-22, hela veckan, 360 dagar per år.

Subject:Hello öppnar 26 november

Hur länge har vi kunnat skicka meddelanden och dela information med varandra? I vår nya utställning, Subject: Hello, visar vi hur människor har kommunicerat med varandra senaste 200 åren, från den optiska telegrafen till dagens uppkopplade samhälle. 

 ”Subject: Hello” stod det i ämnesraden i det första e-postmeddelandet som öppnades i Sverige. Året var 1983. Att skicka meddelanden via Internet var då något helt nytt, men att kommunicera över långa avstånd var ingen nyhet. 

Allt om Subject:Hello

Följ med på ett äventyr och avslöja de gåtor som döljer sig bland föremålen

Lär dig mer om hur teknik har använts för att kommunicera i ett roligt äventyr där du tillsammans med vänner och familj får lösa en serie knepiga gåtor, kluriga pussel och ledtrådar som gömmer sig bland föremålen. Utforska och upptäck på ett alldeles unikt sätt telekommunikationens historia och innovationer.

Dansa i VR – Alone Together

Skippa fredagsdiscot och dansa i VR. Alone Together utspelar sig i en virtuell verklighet som vi tillsammans kliver in i med hjälp av VR-glasögon. Ni får inte bara uppleva hur det är att dansa i VR. Utan blir medskapare i ett virtuellt performance äventyr!  

Robin Jonsson har låtit danspubliken världen över interagera med Nao-Roboten Alex och skapat virtuella danser. Nu kommer Robin tillsammans med en professionell dansare till Tekniska. 

 Plats: Parkettsalen, vån 3
Datum: 26-27 november
Starttider: Lör-sön – 13.00, 14.00 och 15.00. Föranmälan krävs och släpps en timme innan passet startar.  

Omslutande VR-upplevelser med IEC från Futuregames

Våra vänner på Futuregames har tagit fram immersiva spelupplevelser inspirerade utifrån vår nya utställning Subject: Hello. Under lördagen kan du tillsammans med spelstudenterna från Immersive Experience Creator utforska gränslandet mellan spel, konst och berättande i VR, AR och MR. 

Med nästan 25 års erfarenhet har Futuregames konsekvent rankats som en av de bästa spelutbildningarna i världen. Oavsett hur mycket eller lite du har spelat tidigare, så är detta ett magiskt tillfälle att prova på och samtidigt träffa studenterna.  

När: lör 26 november
Tid: 12 – 16
Plats: Våning 3, mitt emot Subject: Hello

Upplevelser för hela familjen

ung tjej som skrattar medan hon spelar vr
Spel
7+

Bli ett med spelvärlden

Tillfället har passerat.
  • [LIVE]
Tekniska explainer som visar deras pop-up vagn med föremål på
Show och experiment
6+

Pop-up shower

Tillfället har passerat.
  • [LIVE]

Senast uppdaterad 25 november 2022.