En drönare flyger bland satelliter och flygplan i en utställning

MegaMind Drone Race – full fart i luften med drönare

Inga planerade tillfällen.

Tekniska museet, Museivägen 7, buss 69 till Museiparken

Tävlingarna pågår bara på lördagen. På söndagen kan du träffa drönarentusiasterna och prova själv.

Se drönare flyga fram mellan föremålen i utställningen 100 innovationer där de tävlar om titeln MegaMind Drone Champion.

Det blir full fart i luften när Tekniska museet bjuder in några av landets främsta multikopterpiloter för att tävla mot varandra i den mäktiga utställningshallen bland flygplan, satelliter och ångmaskiner. Den specialbyggda tävlingsbanan har i år flyttat ut i utställningen 100 innovationer, där drönarna flyger fram med inbyggd kamera som direktsänder till förare och publik. På så sätt kan alla  hänga med i kurvor och eventuella kraschar.

Mellan tävlingsheaten kan du träffa piloter och drönarentusiaster för att lära dig allt om sporten drone racing. Föreningen Drone Sweden svarar på publikfrågor och låter dig som besökare prova på att flyga drönare genom FPV (First Person View) eller i simulator.

Program lördag 14 april – MegaMind Drone Race

11:00–12:00 Tävlingsheat på 5–10 minuter varvas med pauser
12:00–13:00 Paus i tävlandet
13:00–14:00 Tävlingsheat på 5–10 minuter varvas med pauser
14:30–15:30 Finaler med flygningar på 5–10 minuter med pauser
16:00 Prisutdelning

Program söndag 15 april – testa själv

Klockan 11–16 kan du träffa drönarentusiaster från Drone Sweden, som visar och förklarar. Lär dig hur du bygger, flyger och tävlar med drönare.

  • Testa att flyga drönare i en simulator
  • Kika på drönarfilmer
  • Se flyguppvisningar – piloter flyger FPV-drönare och du som besökare kan åka med som passagerare genom bilden på TV-skärmar och i FPV-glasögon.

Senast uppdaterad 22 mars 2018.