Fantasimiljö från Tekniska museet

Megahöst på Tekniska museet

2017-09-02 - 2017-10-25, 10:00 - 17:00

Tekniska museet, museivägen 7. Buss 69 till Museiparken

Programmet uppdateras kontinuerligt.

Det händer mycket kul på Tekniska museet i höst. Här presenterar vi några av godbitarna. Aktuella programpunkter hittar du i kalendern.

Robotlabb – programmering varje lördag och söndag

Legorobot som står på en bana.

I Robotlabbet får barnen prova att programmera en legorobot så att den utför tuffa uppdrag. Efter en kort instruktion om hur robotarna fungerar, är det bara att köra på.

Läs mer om Robotlabbet

Lek dig smart Matematikträdgården

barn som klättrar och utforskar matematik

 

I Matematikträdgården kan du utforska matematikens finurliga värld på ett lekfullt sätt. Temat för trädgården är den matematik som finns i naturen i form av mönster, symmetri, gyllene proportioner, talserier och fraktaler och rymmer rutschkanor, labyrinter, musikinstrument, konst och växter.

Läs mer om Matematikträdgården

Tekniska by Pontus – en helt ny restaurangupplevelse

En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden

Ladda batterierna i vår nya restaurang som drivs av krögaren Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest. I en rofylld miljö serveras en hållbar meny och god fika.

Läs mer om restaurangen

Simone says – upplev artificiell intelligens

Rött digitalt ansikte mot svart bakgrund

Foto: Fredrik Josefsson

I vår utställningsserie Digital Now kommer nu den tredje installationen – Simone says. Lydiga besökare, raka led, ordning och reda – det är målet för den artificiella intelligensen Simone, ett digitalt ansikte på storskärm som kommunicerar med besökaren. Här kan du också lära dig mer om tekniken bakom. Läs mer om Simone says

Programmering – lär dig koda ett spel

Barn framför dator med legorobot bredvid

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch – vi lär oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel och så lär du dig grundläggande logik av bara farten. För barn 8 – 10 år.

Nördcaféer – en klassiker är äntligen tillbaka

Sedan starten 2008 har många passionerade nördar berättat om allt möjligt som de brinner för, till exempel R2-D2, lajv, stickning & kärnkraft, biohack och mycket mer. I höst kör vi tre nya Nördcaféer i en mysig miljö – vår nya restaurang.

  • 11 oktober – tema: drönare
  • 8 november – tema: robot
  • 6 december

Experimentshower – teknik och fysik på första parkett

Eld, vatten, elektricitet och explosioner! I en höstens shower fyllda av spännande och ibland lite farliga experiment utforskar vi Newtons tröghetslag, ljud, ljus, optik, termodynamik och vågrörelser tillsammans med Veteranerna från Tekniska museets vänner. 27 augusti, 24 september, 29 oktober och 26 november.

Läs mer om experimentshowerna

 

Klätterspelet – spela dataspel med hela kroppen

Barn spelar dataspel på en interaktiv klättervägg

Här är klätterväggen där du spelar olika dataspel samtidigt som du klättrar. Du kan spela själv eller tillsammans med en kompis, till exempel det klassiska dataspelet Pong, där ni studsar en boll mellan varandra över hela klätterväggen. Eller Whack-a-bat, där det gäller att jaga små figurer som dyker upp på olika ställen på klätterväggen och fånga dem på kortast möjliga tid.

Klätterspelet hittar du vid hinderbanan i MegaMind på entréplan.

Winter Games – anta utmaningen i vår femkamp

Barn och två vuxna testar skidskytte

Följ med in i ett vinterlandskap där det sjuder av aktivitet och adrenalin. I utställningen Winter games kan du prova olika vintersporter och utmana varandra i vår femkamp.

Läs mer om Winter Games

MegaMind – nöje för nyfikna

Pojke kikar fram bakom spegeglpelare

Nöje för nyfikna och platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – saker du inte trodde var möjligt!

Läs mer om MegaMind

Tekniska museets tre årskortsvarianter.

Årets smartaste köp

Ett årskort öppnar dörrarna till ett hus fullt av smarta upplevelser – och lönar sig redan från andra besöket. Det gäller i ett år från det datum du registrerar det.

Se alla fördelar med årskort

Senast uppdaterad 22 november 2017.