Bild ur spelet med många olika spelfigurer
© Nintendo

Megahelg – Spelfeber på hela museet

Tillfället har passerat.

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Programmet uppdateras kontinuerligt. Fullständigt program presenteras veckan innan.

Välkommen till en megahelg då spelvärlden intar Tekniska museet. Våra vänner Nintendo drar upp sin senaste snackis ”Super Smash Bros” på storduk och du får såklart spela. Testa VR, cosplay, lasersvärdfäktning och mycket mer.

Prova senaste hajpen från Nintendo

Bild ur spelet med många olika spelfigurer

© Nintendo

På största duken på scenen i 100 innovationer blåser vi upp Nintendos senaste snackis – Super Smash Bros. Du får såklart provspela.

Testa lasersvärdsfäktning – Lightsaber Combat

Två kvinnor med lasersvärd

Med oss på plats har vi även Ludosport som bjuder på uppvisningar och prova-på-aktiviteter för både små och stora lasersvärdsfantaster. Ludosport är världens första akademi som lär ut och utövar Sporting Light Saber Combat – ljussvärdsfäktning, som idrottsaktivitet.

Plats: Anmäl dig på stora scenen i utställningen 100 innovationer. Varje pass tar 20 personer och håller på i ca 30 min.

13.00: Uppvisning (10 min)
11.30 och 14.30: starttider lasersvärdsfäktning barn (30 min)
12.00 och 15.00: starttider lasersvärdsfäktning vuxna (30 min)

Värm upp inför Cosplay-SM

Paulina och Sabina förbereder för Cosplay-SM

Vi är väldigt glada att delar från teamet som arrangerar Cosplay-SM är med oss så här veckan innan SM går av stapeln. Sabina Mårdenkrans är projektledare för Cosplay-SM och berättar om hur det går till. Efteråt får de som vill följa med på fotografering med Cosplay-SM:s egna officiella fotograf Paulina Ahlm. Läs mer om SM i Cosplay

Plats: Utställningen 100 innovationer

Tider:
13.30: Kort föredrag om Cosplay-SM med Sabina Mårdenkrans
14.00–15.00: Cosplay-fotografering tillsammans med Paulina Ahlm, drop in.

Skapa rymdmiljöer i 3D

Rymdskepp i 3D-grafik

OBS: endast söndag. Medlemmar från Blender Community ordnar workshops i Blender, ett fritt program för att modellera och rendera 3D-grafik, animationer och göra spel med. Det är bra att ha en del datorvana, men inget krav. Rekommenderad ålder är från 10 år. Begränsat antal platser, skriv upp dig på lista på plats.

Plats: Game Lab i utställningeni Play Beyond Play
Tid: Söndag 17 februari klockan 13, 14 och 15 (varje workshop tar ca 45 min)

Provspela och prata spelutveckling

FutureGames i vitt mot svart bakgrund
Träffa studenter från FutureGames, som utbildar sig till 3D-grafiker, 2D-grafiker, Speldesigner och Spelprogrammerare. De visar upp sina spel och ger tips och råd för dig som funderar på att bli spelutvecklare.

Plats: 100 innovationer
Tid: klockan 10-17

Träffa Stockholm Mermaids

Mermaiding är en simsport, subkultur, träningsform och gemenskap, som startade i USA runt 2004. I juni i år gick det första SM i Mermaiding i Sverige. På megahelgen får du träffa Simona Dahlborg och Erika Erikson från Stockholm Mermaids, som ger dig tips på vad du behöver för att kunna att testa själv. Du har också chans att förvandlas till en sjöjungfru i vår greenscreen-studio. Läs mer om Stockholm Mermaids på Facebook

Plats: Studion i utställningen Play Beyond Play

Tider:
10.30-12.00: Drop-in i greenscreen-studion
13.00-16.00: Stockholm Mermaids är på plats

Läskigt äventyr med Little Nightmares

Mardrömslika figurer

Bild: Bandai Namco, Entertainment Nordic AB

Little Nightmares är ett prisbelönt äventyrsspel från den svenska spelstudion Tarsier Studios och hämtar inspiration i barndomens rädsla för allt det som gömmer sig i skuggorna. På plats har vi Bandai Namco Nordic, som kommer att hjälpa er att möta och besegra era rädslor i den här mörkt lekfulla berättelsen. Upptäck The Maws smutsiga hemligheter och överlev möten med dess monstruösa invånare medan du hjälper Six, vår lilla protagonist, att fly till världen utanför.

Plats: 100 innovationer

Utmana regerande svenska mästaren i Tantrix

Ta chansen och utmana den regerande svenska mästaren i Tantrix. Du får arbeta rejält med hjärnan för att lösa klurigheterna och har experthjälp på plats för att lyckas. Det här passar alla små och stora genier.

Plats: Megamind
Tid: klockan 12–15

Retrohäng och spel i arkivet

Spela retrospel, titta på och prata om gamla spelmaskiner, botanisera bland museets litteratur om spelhistoria och prata med museets intendenter om spelminnen och spelhistoria. Förbered dig på en nostalgitripp.

Plats: Arkivet
Tid: klockan 13–16

Spela med lasersvärd i VR-labbet

VR-spel med ljussablar

Foto: Mission IX

Om du gillar rytmbaserade spel, eller att veva runt med lasersvärd i största allmänhet, så är Beat Saber ett måste för alla små och stora jedis. Det finns olika nivåer och du väljer själv vilken nivå du vill testa. Rekommenderad ålder: från 7 år. Drop in, ingen föranmälan krävs. Observera att vi stänger kön cirka 20 minuter innan respektive pass tar slut.

Plats: VR-labbet hittar du i utställningen Play Beyond Play

Tider:
10.30–12.00
12.45–14.30
15.00–16.30

Spela kattbrädspel och häng med kattballonger

Vi tillverkar analoga kattspel, som vi sedan spelar. Det finns också kattballonger att gå på promenad med. Rekommenderad ålder för kattballonger från 0 år, kattspelen 7 år.

Plats: Nervcellen, MegaMind
Tid: klockan 12–16

Under spelhelgen och i samarbete med Goto10, får vi även besök från deras nystartade teknikklubb för unga transpersoner 8–12 år.

Linda Sandberg

Programansvarig

+46 8 450 57 17

Mejla

Senast uppdaterad 18 februari 2019.