Labb med olika fysikexperiment
Fysiklabb med Veteranerna frånTekniska Museets Vänner.

Labba med fysik – för barn

Tillfället har passerat.

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Labben håller till i Game Lab i utställningen Play Beyond Play (plan 4). Anmäl genom att skriva upp dig på listor på plats.

Här får barnen laborera med olika fysikexperiment tillsammans med veteraner från Tekniska Museets Vänner. Labben är utvecklade för barn från sex år, men alla nyfikna är välkomna.

Tider för fysiklabben

11.30: Experimentera med magneter, elektromagneter, ljud och högtalare.
12.30: Hur kan vi skapa ström och få saker att rotera? Experiment med små elmotorer och generatorer.
13.30: Hållfasthet. Håller det? Prova enkla och sammansatta material – skapa en enkel bromodell av papper, som du sedan får prova om den håller.

Fysiklabb för barn

Med fysiklabben vill vi förtydliga vardagens teknik och öka intresset för teknik och naturvetenskap. När barnen har lämnat oss har de fått svar på frågor de inte visste att de bar på. Vi hoppas också att de blivit nyfikna och vill veta mer.

Deltagarna får prova olika fysikaliska fenomen som magnetism, gravitation, hållfasthet, ljud samt sätta ihop apparater till bruksföremål utifrån dessa fenomen. Genom att själv få ta i grejorna, ta isär och sätta ihop tekniska små system, faller fysikaliska principer på plats – AHA, det är så det funkar! Det blir också spännande för barnen att berätta om vad de kommit underfund med.

Senast uppdaterad 15 maj 2019.