Batteri med koppar, vätska och kopplingssladdar

Kemins dag – labb, kemivisning och experimentshow

Tillfället har passerat.

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Se respektive programpunkt för exakta tider. Utanför labben finns listor för anmälan.

På Kemins dag får du lära dig om periodiska systemet och göra olika kemiska experiment. Följ med på en kemivisning i Gruvan, där vi utforskar olika grundämnen. Vi bjuder även på en experimentshow där våra laboratörer tar dig med genom högtryck och lågtryck på en resa med slutstation rymden.

Tack till Veteranerna från Tekniska Museets Vänner (TMV), som kommer och labbar med våra unga genier.

Dagens program

Labb

Labben pågår samtidigt och du skriver upp dig på det du vill delta i på listor på plats. Det är gratis att delta, men antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller. Labben är anpassade för barn från 10 år.

1: Formbar plast – om material, temperatur och återbruk
Tid/plats: klockan 11.30 och 13.30 i Centralen i MegaMind (Nervcellen)

2: Kemi i vardagen – tips om roliga experiment som du kan göra hemma
Tid/plats: klockan 11.30 och 13.30 i Gamelabb, plan 4 (i utställningen Play Beyond Play)

Kemivisning i Gruvan

TMV:s veteraner visar och berättar utifrån vår Gruvutställning om de grundämnen som finns i mobilen såväl som i det periodiska systemet.

Tid/plats: Öppen visning flera gånger om dagen, tider annonseras på plats. Samling vid ingången till Gruvan (i utställningen 100 innovationer).

Experimentshow

Värdar labbar med marshmallows och lufttryck

Experimentshow pågår.

Följ med på en spännande experimentshow, som handlar om hög- och lågtryck och om hur vädret påverkas av just det. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Tid/plats: klockan 13 i Hörsalen

Programmet är en del av Kemins dag 2019.

Senast uppdaterad 16 oktober 2019.