Rosa text mot svart botten

Invigning: En kod som förändrar världen #metoo

2018-03-08, 17:30 - 19:30

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Inbjudan är öppen för alla. Fri entré från kl 17.00.

På internationella kvinnodagen 8 mars öppnar Tekniska museet utställningen Digital Now #4: En kod som förändrar världen – #metoo. I utställningen synliggörs tekniken som möjliggjort metoo-uppropens genomslag bland annat genom berättelsen från den kvinna som var först i Sverige med att använda hashtagen.

En kod som förändrar världen #metoo i svart mot rosa bakgrund

Visualiseringen bygger bland annat på forskaren Christopher Kullenbergs insamlade data från Twitter, däribland Bibbi Goods tweet från Arvidsjaur. Bibbi var först ut med att använda #metoo i Sverige via sin mobiltelefon och nu blir hennes berättelse och telefon en del i utställningen.

En kod som förändrar världen – #metoo är en del av Tekniska museets satsning Digital Now – interaktiva konstupplevelser.

Kvällens program

17.30 Mingel

18.00 Invigning

• Åsa Marnell, Chef samlingar och utställningar – Varför engagerar sig Tekniska museet i #metoo?
  • Johanna Mea Mannung, Julia Ekholm och Sara Jonasson – initiativtagare till och organisatörer av #Teknisktfel
  • Christopher Kullenberg, forskare och nätaktivist – om insamlingen av #metoo tweets

20.00 Museet stänger

Senast uppdaterad 8 mars 2018.