folksamling utomhus vid en parkeringsplats

Fotograf: Joachim Grusell.

I backspegeln: EPA

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteten ingår i entrébiljetten som köps online.

Följ med på en resa till bilsamhällets backspegel och utforska en världsunik fordonssamling med några av de bäst bevarade exemplaren som finns av ikoniska fordon. Lördag 27 maj är det EPA-kulturen som står i fokus.

Vad som började som ett verktyg för att plöja åkrar till numera vara ett fordon som har skapat gemenskap och upphov till en betydelsefull kultur för ungdomar. Vi samarbetar med Fryshuset för att lära oss mer om EPA-kulturen. Kl. 17.00 håller vi ett samtal om EPA-traktorn och ungdomskulturen som formats kring fordonet. Ett samarbete med Fryshuset och verksamheten Motorintresserad ungdom. 

Provsitt, lyssna på EPA-dunk och åk en sväng

Ge dig in i EPA-kulturen , lyssna på härligt EPA-dunk och träffa Bella Forslin, Millie Tannsjö, Ivan Zani och Angelina Petersson som erbjuder möjlighet att få provsitta i några av deras snygga bilar. De kommer att vara på plats från klockan 13.00 – 17.00 utanför museets entré.

I samtalspanelen gästar:

Motorintresserad ungdom (MIU) på Fryshuset

MIU är en verksamhet som skapar trygga mötesplatser för unga motorintresserade som utgår från deras behov och visioner. Tillsammans med ungdomar med intresse för A-traktorer, EPA-traktorer och bilar, skapar MIU mötesplatser för att anordna event, bygga och meka med fordon.

Från MIU Oskarshamns unga ledarteam kommer Karolina Järback och Benjamin Erlingsson att delta i panelen samt Miriam Lundqvist, Kunskapsområdeschef för Ungdomskultur på Fryshuset, som var med och startade upp verksamheten.

Bella Forslin

Motorintresserad tjej från Ingarö som har erfarenhet av att mecka med sin egna EPA-bil och är en del av EPA-kulturen.

Nils Olander

Nils Olander är kvällens moderator och är en väldigt speciell gäst från Tekniska då han har jobbat som intendent på museet under 25 år. Nils har stort intresse för teknikhistoria och hur tekniken växer in i folksjälen, så som den har gjort i den speciella EPA-traktorkulturen.

Praktisk information

När: 27 maj
Tid: 13.00 – 17.00 kan du se på EPA-bilar utanför museet. Klockan 17.00 börjar samtalet.
Visning i Backspegeln: klockan 14.30 och 16.00
Var: Salong Energi, plan 3

Senast uppdaterad 27 maj 2023.