Närbild på gräs och grön blomma

Häng med Natursnokarna på Tekniska!

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Entrébiljetter köps online.

Fira biologiska mångfaldens dag på Tekniska museet tillsammans Natursnokarna. Vad sägs om en dag där du får utforska med förstoringsglas, håva smådjur eller varför inte gissa bajset från olika vilda djur.

Den 22 maj firas den biologiska mångfaldens dag över hela världen. Detta är ett FN-initiativ som inleddes redan 1993 för att fira artrikedomens betydelse.

Natursnokarna är Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet och finns på cirka 50 platser runt om i Sverige. Deras motto är att de ”leker och lär, hjälper natur och bara är”. Den 22 maj kommer Natursnokarna till Tekniska museet och undersöker omgivningarna samt ger dig möjlighet att testa delar av vår verksamhet.

Samtliga aktiviteter nedan pågår mellan 11 – 15. Se under respektive programpunkt vilken tid och plats som gäller.

Håva vatten med natursnokarna

Under  dagen finns det två tillfällen för dig att hänga med och håva smådjur i vatten vid Djurgårdsbrunnskanalen. Se vad för spännande som lever under ytan i Östersjön. Hur ser de ut under ett förstoringsglas?

Samling och Anmälan: utanför Tekniskas huvudentré
Tid: kl 11.00 och kl 14.00

Bygg ett bihotell

Många av våra bin lever ensamma och behöver bra ställen att lägga sina ägg. Bin och humlor är viktiga bland annat för att de hjälper till att pollinera våra blommor så att äppelblom blir till äpplen och potatisblom ger potatis som vi kan äta. Många av våra pollinerare är hotade idag – kom och hjälp dem med ett bihotell att hänga upp på balkongen eller i trädgården.

Var: Garaget, Zero City
Tid: kl 11.00-15.00 pågår löpande

Titta och lär på Natursnokarnas bord

Här bjuds det på skojiga lekar som ”Gissa bajset”. Du hittar glasburkar med bajs från olika vilda djur – känner du igen vem som gjort vad? På bordet kommer även ”Hemliga påsen” ställas ut. Kläm och känn i en påse och berätta vad du hittar.

Var: utanför Tekniskas huvudentré
Tid: 11:00-15:00 pågår löpande

Ta Naturfalken

Vill du kunna namnen på fler arter du ser i naturen? Kom och ta Naturfalken, som är Naturskyddsföreningens simborgarmärke för artkunskap. Här får du lära dig att skilja en talgoxe från en lövsångare. Tillsammans med en artvän får du lära dig om djuren och växterna som finns omkring dig.

Var: Garaget, Zero City
Tid: 11:00-15:00 pågår löpande

Senast uppdaterad 12 maj 2022.