Häng med Natursnokarna på Tekniska!
Fira biologiska mångfaldens dag på Tekniska museet tillsammans Natursnokarna. Vad sägs om en dag där du får utforska med förstoringsglas, håva smådjur eller varför inte gissa bajset från olika vilda djur.
Den 22 maj firas den biologiska mångfaldens dag över hela världen. Detta är ett FN-initiativ som inleddes redan 1993 för att fira artrikedomens betydelse. Vi kommer fira dagen redan 21 maj på söndag tillsammans med er.
Natursnokarna är Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet och finns på cirka 50 platser runt om i Sverige. Deras motto är att de ”leker och lär, hjälper natur och bara är”. Den 22 maj kommer Natursnokarna till Tekniska museet och undersöker omgivningarna samt ger dig möjlighet att testa delar av vår verksamhet.
Samtliga aktiviteter nedan pågår mellan 11 – 16. Se under respektive programpunkt vilken tid och plats som gäller.
Håva vatten med natursnokarna
Under två tillfällen denna dag kan du hänga med och håva smådjur i vatten vid Djurgårdsbrunnskanalen. Se vad som lever under ytan i Östersjön. Hur ser de ut under ett förstoringsglas?
Samling: Samling utanför vår butik, vi går sedan tillsammans, inträdesbiljett till Tekniska Muséet krävs
Tid: kl 13:00 och kl 15.00
Titta och lär på Natursnokarnas bord
Här bjuds det på skojiga lekar som ”Gissa bajset”. Du hittar glasburkar med bajs från olika vilda djur – känner du igen vem som gjort vad? På bordet kommer även ”Hemliga påsen” ställas ut. Kläm och känn i en påse och berätta vad du hittar.
Var: utanför museets entré, öppet för alla
Tid: 11:00-16:00 pågår löpande
Bajsquiz inne på Tekniska Muséet
Natursnokarnas kluriga frågor om vilket djurs bajs du ser på bilden.
Plats: I utställningen Zero City
Tid: 11.00 – 16.00
Naturens sagor
Hur fick björnen så kort svans? Varför bajsar bufflarna på vägen? Kom och lyssna på berättaren Henrik Hallgren som bjuder på roliga, busiga och tänkvärda djursagor från när och fjärran. Historierna varvas med spel på flöjter, mungigor och trummor! Berättarstunden passar i ålder från fem år och uppåt
Plats: Vid maskrosängen precis utanför museets entré till höger.
Tid: kl. 11.00 och kl. 14.00
Senast uppdaterad 21 maj 2023.