Ett digitalt hjul med utmaningar

Globala mål – för hållbar utveckling

2018-11-07 - 2019-03-31
Alla dagar: kl 10.00-17.00

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

För oss på Tekniska museet är innovationer kärnan. De har gjort vår vardag bättre, men en del har också skapat klimatproblem. Med hjälp av Hållbarhetshjulet och Hållbarhetsjakten, som du kan testa här på museet, vill vi väcka tankar och ge inspiration till nya innovationer som kan bidra till en hållbar framtid.

Globala målen

Fyra av de 17 globala målen för en hållbar framtid

12 av de 17 globala målen som världens ledare enats om.

Världens ledare har kommit överens om 17 globala mål för att uppnå fyra saker till år 2030:

• Avskaffa extrem fattigdom
  • Minska ojämlikhet i världen
  • Lösa klimatkrisen
  • Främja fred och rättvisa

I alla länder. För alla människor.

Hur kan du bidra till en hållbar framtid?

Hållbarhetshjulet

Hållbarhetshjulet är en touchskärm där du kan snurra på ett digitalt ”hjul” och få fram information om varje mål samt svara på en Quiz-fråga kopplat till målet och läget i världen.

Hållbarhetsjakten

Pixelfigurer med pratkvadrater

Gå på skattjakt – här får du i uppdrag att leta upp de 17 målen, som är gömda på olika platser i museet. Vid varje mål finns det tips på hur du kan leva mer hållbart och bidra till att målen nås.

Du kan också samla bokstäver, du hittar en bokstav vid varje mål, som tillsammans bildar en mening. När du klurat ut meningen kan du lämna in ditt svar och har då chans att vinna fribiljetter till museet. En vinnare dras varje månad.

Senast uppdaterad 18 februari 2019.