No description found for the image mats-johansson-ksak-1900x600-1

Föredrag om the Vintage Aviator Limited

Inga planerade evenemang.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Mats Johansson är välkänd i flygkretsar som mannen bakom MJD Models och skapare av bland annat den mycket detaljerade modellen av flygvapnets nedskjutna DC-3: Tp 79 nr. 79001 på Flygvapenmuseum. Mats har själv flugit i både segel- och motorflyg i cirka 30 år och är vinnare av Svensk Flyghistorisk Förenings Barkarbypriset, med flygplansmodellen Piper L-4 Cub.

Under föredraget berättar Mats om en resa till Nya Zeeland 18 januari till 15 februari 2020.

The Vintage Aviator Limited

Mats tar oss med på en flyghelg hos The Vintage Aviator Limited, världens främsta samling av första världskrigsflygplan på Hood Aerodrome som ägs av filmmogulen Sir Peter Jackson. Det blir fokus på de över 100 år gamla flygplanens egenskaper, hur de byggs upp från originalritningar, hur man nyskapar motorer och mycket mer spännande. Under föredraget kommer du få höra om varför Sopwith Camel är så svårbemästrad, hur man hittat stöttorna till en Fe2B från 1916 på Ebay och varför världens enda originalflygplan från första världskriget, en Hanroit HD1, flyger oförsäkrad.

Föredraget arrangeras av Kungliga svenska Aeroklubben (KSAK-DM) och är öppet för alla besökare.

Följ föredraget online

Om du inte har någon möjlighet att delta på plats så kan vi trösta dig med att du är lika välkommen att följa fördraget live via Youtube.

Glöm inte att prenumerera på KSAK Motorflygs kanal så missar du inte några nyheter.

Länken till sändningen kommer även läggas ut på KSAK hemsida.

Senast uppdaterad 7 december 2021.