Flygentusiast Mats Johansson från KSAK

Välkommen till ett föredag med Kungliga Svenska Aeroklubben

2021-09-22
Ons: kl 17.00-19.00

Mats Johansson – Mannen bakom MJD Models

Det är Mats Johansson som gästar föredraget. Han är välkänd i flygkretsar som mannen bakom MJD Models och skapare av bland annat den mycket detaljerade modellen av flygvapnets nedskjutna DC-3: Tp 79 nr. 79001 på Flygvapenmuseum. Mats har själv flugit i både segel- och motorflyg i cirka 30 år. Han är också vinnare av SFF:s (Svensk Flyghistorisk Förening) Barkarbypriset med flygplansmodellen Piper L-4 Cub.

Mats kommer att berätta om resa till Nya Zeeland han gjorde från 18 januari till 15 februari 2020.

Häng med på en flyghelg hos The Vintage Aviator Limited, världens främsta samling av första världskrigsflygplan på Hood Aerodrome som ägs av filmmogulen Sir Peter Jackson. Det blir fokus på de över 100 år gamla flygplanens egenskaper, hur de byggs upp från originalritningar, hur man nyskapar motorer och mycket mer spännande. Under föredraget kommer du få höra om varför Sopwith Camel är så svårbemästrad, hur man hittat stöttorna till en Fe2B från 1916 på Ebay, och varför världens enda original flygplan från första världskriget, en Hanroit HD1, flyger oförsäkrad. Detta och mycket mer kommer vi gå igenom – missa inte chansen att delta på ett oförglömligt föredrag med Kungliga svenska Aeroklubben (KSAK-DM)

Följ föredraget online

Om du inte har någon möjlighet att delta på plats så kan vi trösta dig med att du är lika välkommen att följa fördraget live via Youtube.

Glöm inte att prenumerera på KSAK Motorflygs kanal så missar du inte några nyheter.

Länken till sändningen  kommer även läggas ut på KSAK hemsida – så det blir lätt för er att hitta den när det är dags!

Senast uppdaterad 15 september 2021.