Drönarhelg: MegaMind Drone Race 2017

2017-10-14 - 2017-10-15, 11:00 - 17:00

Tekniska museet, Museivägen 7, buss 69 till Museiparken

Det blir full fart i luften när Tekniska museet bjuder in några av landets främsta multikopterpiloter för att tävla mot varandra om titeln MegaMind Drone Champion. Hinderbanan i MegaMind förvandlas till en specialbyggd tävlingsbana där drönarna flyger fram med inbyggd kamera som direktsänder till förare och publik. Alla får hänga med i kurvor och kraschar från marken och tävlingen kommenteras av radioprofilen Kjell ”Kjelleman” Eriksson.

Mellan tävlingsheaten kan du träffa piloter, drönarentusiaster och lära dig allt om sporten drone racing. Föreningen Drone Sweden svarar på publikfrågor och under helgen kan besökare prova på att flyga drönare genom FPV (First Person View) eller i simulator. På lördag har du som besökare dessutom chansen att vinna en alldeles egen racingdrönare med tillhörande hinder från Conrad (värde 2000 kr), mer information om tävlingen på plats.

Program lördag 14 oktober – MegaMind Drone Race

• 11.00 – 12.00: Tävlingsomgång 1, kvalificeringar
  • 12.00 – 13.30: Träffa piloter, drönarentusiaster och lär dig allt om sporten drone racing. Testa att flyga med som FPV-passagerare när piloterna övningsflyger inför nästa tävlingsheat.
  • 13.30 – 14.30: Tävlingsomgång 2, kvalificeringar
  • 14.30 – 15.30: Träffa piloter, drönarentusiaster och lär dig allt om sporten drone racing. Testa att flyga med som FPV-passagerare när piloterna övningsflyger inför nästa tävlingsheat.
  • 15.30 – 16.00: Tävlingsomgång 3, final!
  • Ca 16.00: Prisutdelning

Program söndag 15 oktober kl 11-16

• Mingel: Träffa Drone Sweden och drönarentusiaster som visar och förklarar drönare och tillbehör. Lär dig hur man bygger, flyger och tävlar med drönare.
  • Simulator: Testa att flyga drönare i en simulator.
  • Filmvisning: Visning av drönarfilmer.
  • Flyguppvisning: Piloter flyger FPV-drönare och du som besökare kan åka med som passagerare genom bilden på TV-skärmar och i FPV-glasögon. Flyguppvisning varje hel timme under tio minuter (11-16.00).

Drönarsporten växer stadigt i popularitet över hela världen och Tekniska museet och Drone Sweden hoppas att MegaMind Drone Race blir en återkommande tävling och mötesplats.  Årets MegaMind Drone Race genomförs i samarbete med teknik- och elektronikföretaget Conrad. Företaget har ett stort intresse för drönarsporten och ett eget lag, Conrad Racing Team som skördat stora framgångar i DCL (Drone Champion League).

Hinderbanan i MegaMind kommer i samband med racet att hållas stängd för lek från fredag 13 oktober kl 14.00, samt under hela lördag den 14 oktober. Under söndag 15 oktober går det bra att använda Hinderbanan mellan drönarflygningarna som äger rum varje hel timme under 10 minuter.

Senast uppdaterad 6 oktober 2017.