En gigantisk mamut som går på snö. En AI-genererad bild.

AI-genererad bild

Upptäck DNA-teknikens magi med Professor Love Dalén och Tekniska Museets Vänner

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteten ingår i entrébiljetten som köps online.

Hur kan DNA-teknik ge oss bättre förståelse för ekologi, evolution och klimatförändringars påverkan på olika djurarter? Hör Professor Love Dalén från Stockholms universitet och Naturhistoriska Riksmuseet berätta mer om sina upptäckter och senaste forskning.

Den 12:e mars kommer Professor Love Dalén till Tekniska museet i Stockholm för att dela med sig av sin forskning och upptäckter. Med fokus på användningen av DNA-teknik tar Love Dalén oss med på en spännande resa genom tid och rum, där vi utforskar allt från mammutar till grottlejon och lämlar.

Love Dalén är inte bara professor i Zoologi vid Stockholms universitet, utan även föreståndare för det prestigefyllda Centrum för Paleogenetik, en gemensam satsning mellan Stockholms universitet och Naturhistoriska Riksmuseet. Hans arbete har fått internationell uppmärksamhet och publicerats i ansedda vetenskapliga tidskrifter som Nature.

Under föreläsningen kommer du att få insikt i hur DNA-teknik används för att förstå evolutionens gåtor och hur miljöförändringar, inklusive klimatförändringar, har påverkat olika djurs utbredning och livsmönster genom historien.

Praktisk information

När: 12 mars.
Var: Lilla hörsalen(entréplan).
Tid: 18.00 – 19.00.

Senast uppdaterad 11 mars 2024.