Fantasimiljö från Tekniska museet

Det händer mycket kul på museet 2018

2018-01-13 - 2018-12-21, 10:00 - 17:00

Tekniska museet, museivägen 7. Buss 69 till Museiparken

Du som gillar att upptäcka och experimentera kommer att älska 2018 på Tekniska museet. Vi öppnar nya utställningar – vad sägs till exempel om en ny dataspelsutställning? Dessutom laddar vi helger och lov med fler spännande shower, labb och visningar.

Utställningar som öppnar under året

Megahelger

Megahelger har unika teman och museet förvandlas då till en kokande samlingspunkt med spännande gästartister, prova på-aktiviteter, shower och skapande och våra samlingar vaknar till liv.

  • 17–18 februari: VR och foto/film – VR-bio, gör film med greenscreen-teknik, workshops och mycket mer
  • 29–30 september: Rymd (sammanfaller med Astronomins dag och natt 29 september)

Läs mer om Megahelger

Spännande helg- och lovprogram

Drönarhelg – MegaMind Drone Race 2018

Det blir full fart i luften när några av landets främsta multikopterpiloter tävlar mot varandra bland flygplan, satelliter och ångmaskiner i utställningen 100 innovationer. Den mäktiga utställningshallen förvandlas till en specialbyggd tävlingsbana där drönarna flyger fram med inbyggd kamera som direktsänder till förare och publik.

MegaMind Drone Race 14–15 april

Helgkurser i programmering

Flickor med hörlurar vid datorer

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under en dag lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel. Dessutom lär du dig grundläggande logik.

Läs mer och anmäl

Kurser i mediaproduktion

Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.

Tillsammans jobbar vi med produktion för TV, radio/pod och video i museets fullt utrustade Studio. Du kan välja att gå en tvådagars helgkurs, en kvällskurs vid fem tillfällen eller sommarkurs. Oavsett vilket upplägg som passar dig bäst så kommer du att få arbeta med:

  • Tv-produktioner i museets livestudio
  • Testa Green Screen-teknik
  • Videoreportage
  • Producera radioprogram och POD-radio i museets radiostudio

Läs mer och anmäl

VR-labb i Play beyond Play

Barn med VR-utrustning spelar i fantasifull miljö

I vårt nya VR-labb, som du  hittar i utställningen Play beyond Play, kan barn som vuxna lära sig lite mer om vad Virtural Reality (VR) är för någonting och testa att balansera på en planka högt upp mellan hustaken. Begränsat antal platser, anmäl på plats genom att skriva upp dig på listor på utanför labbet.
Lördagar och söndagar, se aktuella tider.

El-shower

Man med långt hår som står rakt ut

I en magisk show utforskar vi elektricitetens laddade värld. Allt demonstreras med vår elektrostatiska generator. Några modiga kan få prova själva. El-showen visas Lördag – söndag

Visningar i Gruvan

Dockor med gamla verktyg i gruvmiljö från förra sekelskiftet

Följ med på visning i Gruvan, som genom alla tider varit en av våra mest populära attraktioner. Nu kan du utforska nya upplevelser i de gamla gruvgångarna och uppleva en helt ny modern del med borrsimulator och andra spännande stationer. Lördagar och söndagar samt onsdagkvällar (fri entré från klockan 17).

Onsdagkvällar – fri entré och visningar

Tåg kommer ut ur tunnel i Modelljärnvägen.

Nytt för 2018 är att vi kommer att ha visningar i Gruvan och Modelljärnvägen onsdagkvällar då det är fri entré klockan 17–20.

Vi laddar med fler upplevelser för våra medlemmar

Som medlem på Tekniska museet har du tillgång till ett helt hus fullt av smarta upplevelser. Medlemskap tecknar du för ett år i taget och det är giltigt i 12 månader från dagen du aktiverar det.
Läs mer och bli medlem

Senast uppdaterad 26 april 2018.