Drinkar

Climate Bar – författarsamtal, live performance och klimatsmart mat

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Vår andra temabar är fylld med snack om biologisk mångfald och chans att lyssna på föremål som föds på nytt. Kvällen bjuder bland annat på livespelning med Annie Tådne som utmanar traditionella former för konst, musik och teknologi, klimatkväll med Anne Sverdrup-Thygeson och missa inte chansen att skapa din egna musik med visuella medel.

Biologisk mångfald-kväll med Anne Sverdrup-Thygeson

äldre kvinna ute i skogen och sitter på en stubbe

I Kunming i Kina stundar FN-konferens om biologisk mångfald: Vi talar idag om en naturkris, där arter hotas och deras livsmiljöer försvinner, en kris lika akut och allvarlig som klimatkrisen. Men hur hänger det ihop, vilka fascinerande samspel kan vår överlevnad bero av, och vilken okänd nytta gör de tusentals arter vi kanske inte ens vet namnet på?

I sin senaste bok På naturens axlar berättar hyllade sommarprataren Anne Sverdrup-Thygeson på sitt engagerande vis spännande och tankeväckande berättelser om naturens dolda samspel. Men hur kommer framtidens natur att kunna se ut?

Plats: Eventrummet + signering i butiken efter samtalet
Tid: 18.00

Intresserad av att köpa hem Annes bok? Kika in på vår webshop

Live performance med Annie Tådne

ung tjej spelar live musik

Annie Tådne vill i sitt skapande utmana traditionella former för konst, musik och teknologi, och reflektera över hur vi lever vår verklighet genom att förvränga vår sinnesvärld. Med musiken som mittpunkt utforskas postdigitala strategier för att skapa en friktion mellan materiella, rumsliga och kroppsliga egenskaper.

Lost and found

Skapa musik med visuella medel – här uppmanas deltagare att själva skapa ett ljudlandskap med hjälp av industriella verktyg och föremål. Kameror används för att scanna olika material och former vilket i sin tur översätts till ljud. I vårt högteknologiska samhälle har vi tappat fästet och samverkan med naturen. Denna installation låter oss hitta tillbaka till harmoni då vardagliga föremål föds på nytt i ny tappning och skapar friktion med vår rådande verklighet.

Plats: Visionlabbet och på skärmar i museet
Tid: 19.30

Samtal i Antropocen – människans påverkan

 

Antropocen tar oss med till platser som vi alla är ansvariga för men som vi annars sällan ser. Från betongskyddsvallar som täcker 60% av Kinas kust, världens största grävskopor i ett tyskt dagbrott och kalciumkarbonatgruvor i Rysslands Uralberg, till skövling av kanadensisk urskog, ett italienskt marmorbrott och en av världens största soptippar i Dandora, Kenya.

Våra explainer kommer köra ett par visningar i Antropocen under kvällen. Tekniskas egna pedagog, Britta Isaksson- Bergholm,  kommer duka upp en upplevelsebar i restaurangen – räkna med brädspel på klimattemat, att få provsmaka insekter, se klimatsmarta föremål och att dyka ner i djupa diskussioner kring människans påverkan på jorden. I restaurangen serverar vi veganska burgare, naturviner, organisk öl, inte bara insekter 😉 Missa inte detta!

Läs mer om utställningen

Plats: Våning 3 och restaurangen
Tid: visningar kl 19.00, 20.00 och 21.00

Senast uppdaterad 20 oktober 2021.