En skalle i röntgenfotografi med eldflammor

Brainchild – särbegåvade barn och ungdomar

2017-11-25, 10:30 - 16:30

Hörsalen, Tekniska museet. Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken.

Ingen föranmälan, men vi har begränsat med platser så kom i tid. Du löser vanlig entrébiljett till museet, ingen extra kostnad för att delta i Brainchild.

Välkommen till Brainchild – en dag med aktiviteter och föreläsningar för särskilt begåvade barn, ungdomar och deras vuxna.

Som många andra särbegåvade barn kanske du lär dig snabbt, lätt blir uttråkad av repetition och tänker intensivt. De som inte får stimulans på rätt nivå kan bli inåtvända eller stökiga. Lika gärna som att vara bäst i klassen kan de istället vara skoltrötta hemmasittare eller få en felaktig diagnos.

Den 25 november arrangerar vi en dag med aktiviteter och föreläsningar där du kan lära känna andra, få större självinsikt och användbara verktyg för att hantera några av de utmaningar som kommer med ett sätt att tänka som inte följer standardmallen.

Programmet uppdateras efter hand.

10:30 Introduktion till särskild begåvning
11:30 Lekträff (samling vid starten för MegaMinds hinderbana)
11:45 Fritidsaktiviteter för särskilt begåvade. Organisationer berättar om sin verksamhet, som kan passa särskilt begåvade unga.
12:45 Tweenieträff* (samling vid Dansa med synapser, vid ingången till MegaMind)
12:45 Tonårsfika (samling vid cafét vid MegaMind)
13:00 Föreläsning
14:15 Föreläsning
15:30 Föreläsning

Läs mer om Brainchild: http://www.brainchild.org/program/

* Tweenie = äldre än lekträffsålder men yngre än tonåring (d.v.s. between).

Hur bemöter skolan bäst särbegåvade elever?

Måndag 27 november arrangerar vi även en konferens om särbegåvade elever för pedagoger och skolledning.

Maria Olsson

Specialpedagog och projektledare

Mejla

Senast uppdaterad 29 oktober 2017.