En skalle i röntgenfotografi med eldflammor

Brainchild – särbegåvade barn och ungdomar

2018-12-01, 10:30 - 16:30

Tekniska museet. Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken.

Ingen föranmälan, men vi har begränsat med platser så kom i tid. Du löser vanlig entrébiljett till museet, ingen extra kostnad för att delta i Brainchild.

Välkommen till Brainchild – en dag med aktiviteter och föreläsningar för särskilt begåvade barn, ungdomar och deras vuxna.

Många särbegåvade barn har lätt att lära sig nya saker, blir lätt uttråkade av repetition och tänker intensivt. De som inte får stimulans på rätt nivå kan bli inåtvända eller stökiga. Lika gärna som att vara bäst i klassen kan de istället vara skoltrötta hemmasittare eller få en felaktig diagnos.

Den 1 december arrangerar vi en dag med aktiviteter och föreläsningar där du kan lära känna andra, få större självinsikt och användbara verktyg för att hantera några av de utmaningar som kommer med ett sätt att tänka som inte följer standardmallen.

Programmet kommer att publiceras här allt eftersom det blir klart.

Läs mer om Brainchild: http://www.brainchild.org/

Hur bemöter skolan bäst särbegåvade elever?

Måndag 3 december arrangerar vi även en konferens om särbegåvade elever för pedagoger och skolledning. Mer inormation om innehåll och anmälan kommer inom kort.

Maria Olsson

Projektledare och tillgänglighetsansvarig

Mejla

Senast uppdaterad 7 september 2018.