Barn leker i Matematikträdgården

Besök Matematikträdgården på utflykten och gå på en matematikpromenad

Tillfället har passerat.

Följ med på en matematik-promenad i Tekniska museets omgivningar tillsammans med Åke Lundin, tidigare pedagogisk konsult vid KTH, och upptäck att matematik finns överallt. Samling i Matematikträdgården utanför Tekniska museet. Promenaden tar ca 1 timme och passar nyfikna från cirka 12 år. Vid regn ställs promenaden in.

Datum och tider:

  • 23 augusti, klockan 13.00
  • 30 augusti, klockan 13.00

Matematikträdgården

Om du besöker södra Djurgården eller Gärdet så ligger Tekniska inte långt bort. Den nyinvigda gångbron Folke Bernadottes bro, som ligger precis nedanför Tekniska museet, tar dig enkelt över Djurgårdsbrunnsviken. Utanför Tekniska ligger Matematikträdgården, där barn och vuxna kan leka och utforska.

I Matematikträdgården finns bland annat en rutschkana i form av en nautilussnäcka, ett triangelklätternät, bråkstaplar, ett staket inspirerat av den von Kockska fraktalen, en hopphage med en alldeles speciell talserie och en sköldpadda med en magisk kvadrat nedlagd i skalet. Här hittar du också xylofoner och en dansmatta som illustrerar de matematiska sambanden som finns mellan toner.

Lek lärorikt – och tänk på att hålla avstånd till andra människor även utomhus, för att undvika risken för smittspridning.

Mer information om Matematikträdgården

Andra stopp på utflykten

Djurgården är som allra vackrast under den här tiden på året. Där finns stora grönområden och mängder av aktiviteter – även under sommaren.

Ett exempel på det är de nya skulpturerna som står längs med den nya promenadvägen mellan Tekniska och Rosendals trädgård. De är skapade av konstnären Alice Aycock och utställningen arrangeras av Prinsessan Estelles kulturstiftelse.

Hitta fler saker att göra på utflykten

Senast uppdaterad 20 augusti 2020.