Barn leker i Matematikträdgården

Besök Matematikträdgården på utflykten

2020-04-14 - 2020-05-31

Även om Tekniska museet är tillfälligt stängt på grund av corona-pandemin, så är vi fortfarande ett givet stopp på utflykten med familjen.

Om du till exempel besöker Djurgården eller Gärdet så ligger Tekniska inte långt bort. Den nyinvigda gångbron Folke Bernadottes bro, som ligger precis nedanför Tekniska museet, tar dig enkelt över Djurgårdsbrunnsviken.

Utanför museet ligger Matematikträdgården, där barn kan leka på många olika och roliga sätt.

Här finns bland annat en rutschkana i form av en nautilussnäcka, ett triangelklätternät, bråkstaplar, ett staket inspirerat av den von Kockska fraktalen, en hopphage med en alldeles speciell talserie och en sköldpadda med en magisk kvadrat nedlagd i skalet. Här hittar du också xylofoner och en dansmatta som illustrerar de matematiska sambanden som finns mellan toner.

Lek lärorikt – och tänk på att hålla avstånd till andra människor även utomhus, för att undvika risken för smittspridning.

Mer information om Matematikträdgården

Andra stopp på utflykten

Djurgården är som allra vackrast under den här tiden på året. Stora grönområden, alltid öppet och mängder av aktiviteter – även nu.

Hitta fler saker att göra på utflykten

Upplev Tekniska hemifrån

Vi har många alternativ för den som vill ta del av våra utställningar och aktiviteter digitalt nu när vi håller museet stängt.

Se vårt digitala utbud

Senast uppdaterad 14 april 2020.