En resa inuti människokroppen i 3D

Vi söker Tech Lead med uppdrag kring den nya upplevelse- och visualiseringsarenan Wisdome Stockholm

Trivs du i gränslandet mellan upplevelser och teknik? Gillar du att förverkliga, leda och driva teknisk utveckling från koncept till färdigt utbud? Då är den här rollen för dig!  

Som Tech Lead kommer du ha ansvar att leda och kvalitetssäkra den tekniska utvecklingen samt vara drivande i förverkligandet av koncept, innehåll och upplevelser på Stiftelsen Tekniska museet. Ditt uppdrag kommer vara att leda den tekniska utvecklingen av Tekniskas utbud så att museet upprätthåller utmärkt kvalitet, hög tillgänglighet och bidrar till minnesvärda upplevelser för våra olika målgrupper.  

Ditt första uppdrag som Tech Lead kommer vara att arbeta tight med projektgruppen för att tillsammans skapa den nya upplevelsearenan Wisdome Stockholm – en 360-graders projektionsdom med tillhörande utställnings-, eventyta och gård placerat i ett nytt arkitektoniskt landmärke på Norra Djurgården i Stockholm. Här skapas helt nya sätt för att lära, mötas och uppleva, med visionen att väcka innovationslust för en hållbar framtid. 

Tillsammans med produktägaren för Wisdome Stockholm är du en drivande kraft i både konceptuellt och praktiskt arbete med Wisdomes olika ytor och projekt. Du är ansvarfull, driven och social. Du är ofta länken mellan vår teknik och externa samarbetspartners inom både konst- och näringsliv samt akademi. Du är lika bekväm med att prata med underhållstekniker som ledning. Du är van vid att ta ansvar för din egen leverans och att hjälpa andra att uppnå uppsatta mål.  

Ansökan

Ansök senast 15 februari med CV och personligt brev till rekrytering_wisdome@tekniskamuseet.se. Intervjuer sker löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Rollens uppdrag och ansvar

 • Projektutveckling och projektledning tillsammans med produktägare, underleverantörer, drifttekniker och externa samarbetspartners. Tillämpa ett agilt arbetssätt för att säkerställa kontinuerlig uppföljning och kvalitet. 
 • Förstå verksamhetens behov och förutsättningar samt översätta dessa till krav för utveckling av tekniska lösningar och mjukvara främst för externa beställningar. Konkretisera visionära idéer, tankar och koncept samt bedöma idéers rimlighet och förankra dessa i en teknisk genomförbarhet i samråd med produktägare och team.  
 • Leda och hantera beställningar och kravspecifikationer (både internt och från externa leverantörer) samt ansvar för leverans- och kvalitetssäkring. 
 • Arbeta hands-on med drift och underhåll inför evenemang och domvisningar samt genomföra sådana som teknisk ”pilot”. Teknisk jour och support ingår. Kvälls- och helgarbete förekommer.  
 • Ta kontakt, bygga och bibehålla kontakter och nätverk med samarbetspartner och externa leverantörer. Hjälpa underleverantörer, kreatörer och samarbetspartners att utveckla innehåll till tekniska plattformar, särskilt till domen. Finnas tillgänglig för att gemensamt hitta tekniska lösningar för att utveckla domens möjligheter och potential. 
 • Bidra med utvecklingsförslag för att säkerställa att Tekniska ligger i framkant av en teknisk utveckling som museum, science center och upplevelsearena.  

Om dig

 • Du har minst 2 års erfarenhet av projekt- och/eller produktionsledning inom teknisk utveckling/spelutveckling/digital produktion.  
 • Du har utbildning och/eller erfarenhet och kunskaper inom mjukvaruarkitektur och programmeringsmetodik. 
 • Du är nödvändigtvis inte utvecklare, men är intresserad, motiverad och har förståelse för att kunna driva processer på hela skalan kring programmering från scriptbaserade språk, samt utveckling av diverse program och innehåll för storskaliga immersiva ljud- och bildsystem med multipla GPU:er och komplexa displaysystem. 
 • Det är meriterande om du har arbetat med Dataton WATCHOUT, immersivt ljud och bild, spelmotorer, dom och/eller VR-produktion.  
 • Du är en person som gillar att driva visioner i mål, vara operativ och samtidigt vara nära de konceptuella idéerna.  
 • Du har gedigen teknisk kompetens, kan överbygga gapet mellan teknisk mjukvara och verksamhetens affärsmål.  
 • Du är lösningsinriktad och drivs av att hantera utmaningar – både självständigt och i team med andra. Du drivs av att ständigt förbättra lösningar och arbetssätt. 
 • Du har tidigare erfarenhet av att arbeta efter agila metoder och har förståelse för ett agilt förhållningssätt. 
 • Du har intresse för ny teknik, forskning och kultur samt hur dessa discipliner kan sammanföras för att tillgängliggöra kunskap och skapa lekfulla och utforskande upplevelser och uttryck.

Om Tekniska museet

Tekniska museet verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap – med sikte på innovation och entreprenörskap för en hållbar framtid. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv. Tekniska museet är Sveriges tekniska museum. Tekniska är öppet kl. 10 till 22 alla dagar. 

Tekniska museet ingår i Wisdome-konsortiet, en nationell satsning på världsledande svensk visualiseringsteknik. Wisdome kommer resultera i fem upplevelsearenor med domteatrar runt om i landet med Norrköpings Visualiseringscenter C som nav. Den nya upplevelsearenan för vetenskaplig visualisering skapar stora möjligheter att göra komplex forskning tillgänglig för alla.   

Med öppettider både dag- och kvällstid kommer Wisdome Stockholm rikta sig till såväl barnfamilj, skola, kvällsbesökare och företagsevent. Utbudet består av många olika upplevelser mot utvalda målgrupper: domföreställningar, planetarievisningar, besöksaktiviteter och event såsom afterworks och festivaler. I Wisdome Stockholm samsas lekfullhet och kreativt skapande med faciliterande samtal, debatt, musik och kultur i fyra olika målgruppskoncept som lyfter fram vetenskap och forskning mot en hållbar framtid. 

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. Vi undanber oss vänligt, men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Så behandlar vi personuppgifter

För att Tekniska ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy. 

Kontakt

Siri Olofgörs
Projektledare innehåll & upplevelse, Wisdome Stockholm
Tel: 08-450 56 92
E-mail: rekrytering_wisdome@tekniskamuseet.se 

Senast uppdaterad 1 februari 2023.