tjej som öppnar bildörrarna till bussen

Vi söker pedagoger

Tycker du att teknisk och digital kompetens är en demokratisk rättighet? Då vill vi ha dig med i vår mobila verksamhet – Maker Tour, ett unikt skol- och integrationsprojekt som vänder sig till låg- och mellanstadieskolor i utsatta områden i Stockholm.

Med hjälp av en buss lastad med pedagoger, datorer, kretskort och robotar rullar Tekniska ut till låg- och mellanstadieskolor i dessa områden. Du blir en viktig del av en verksamhet som ger fler unga chansen att möta teknikämnet på ett kreativt, kul och utmanande sätt. Det behövs för att möta vårt framtida behov av teknisk och digital kompetens.

Om tjänsten

Vi söker nu ytterligare två pedagoger som tillsammans med oss vill arbeta för att stärka den digitala kompetensen hos både elever och lärare i utsatta områden i Stockholm och öka intresset för STEM; Science, Technologi, Enginering and Matematic.

Du kommer att planera, genomföra och utvärdera pedagogiska aktiviteter tillsammans med ett väl sammansatt team från Tekniska. Tjänsten innebär resor inom Stockholmsområdet med Tekniskas buss som är särskilt framtagen för att möta de behov som skolorna har. Det här är rätt utmaning för dig som är positiv, energifylld och brinner för att inspirera barn/elever och lärare/föräldrar kring teknik, naturvetenskap och matematik på ett lustfyllt sätt.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att leda barn- och elevgrupper. Du har gedigen kunskap om teknik, matematik och programmering. Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning för unga eller en lärarutbildning.  B-körkort är ett måste.

Sök redan idag och bli en i teamet som inspirerar och handleder nya innovatörer i en hållbar framtid.

Skicka din ansökan till rekrytering.MT@tekniskamuseet.se senast den 20 februari. Intervjuer sker löpande.

Information och ansökan

Vi söker två pedagoger, där anställningarna är tillsvidare på 80% som inleds med en provanställning på sex månader. Tillträde efter överenskommelse.

Löneform: Månadslön.
Resor i Sverige är en del av tjänsten.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan! Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna din ansökan snarast.

Kontaktpersoner

Maria Olsson

Chef för Lärande
Telefon:  08 – 450 56 17

Dan Jacobsson

HR-chef
Telefon: 08 – 450 56 10

Tekniska entré med svarta vepor

Tekniska museet

Vi är Sveriges största Tekniska museum och ett science center och som varje år lockar cirka 300 000 besökare, varav mer än hälften är barn och unga. Tekniska är mitt i ett stort förändringsarbete med att stärka och utveckla Tekniskas mål ”innovationslust för en hållbar framtid”. Målet är att bli det mest kreativa museet i Europa – dit besökarna kommer för att skapa, leka och lära tillsammans i syfte att väcka intresse och nyfikenhet för teknik, naturvetenskap och matematik.

Vi gör världen mer begriplig genom att spegla teknik i samtiden, med historien som utgångspunkt och framtiden runt hörnet.

No description found for the image maker-tour-1024x576

Maker Tour

Bakgrunden till Maker Tour – programmering i skolan är det ökande behovet av personer med teknisk och digital kompetens. Teknisk och digital kunskap är en demokratisk rättighet – men idag rekryteras elever till teknikprogrammet bara ur en tredjedel av befolkningen. Fler behöver alltså utbildas – från alla grupper i samhället. Genom utbildningssatsningen Maker Tour – vill science centret Tekniska museet bidra till att säkra Sveriges framtida kompetensförsörjning och innovationskraft inom teknik och programmering. Satsningen finansieras av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Utbildningsförvaltningen Stockholms stad och vår innovationspartner Sandvik – som ett integrationsprojekt. Härigenom är det också helt kostnadsfritt för skolorna att delta.

Senast uppdaterad 21 februari 2024.