en rund dome som visas i bakgrunden upplyst av lila. Framför finns svarta stolar uppradade.

Vi söker eventkoordinator

Vi är Sveriges största Tekniska museum och ett science center som varje år lockar cirka 300 000 besökare, varav mer än hälften är barn och unga. Tekniska museet är mitt i ett stort förändringsarbete med att stärka och utveckla Tekniska museets mål ”innovationslust för en hållbar framtid”. Målet är att bli det mest kreativa museet i Europa – dit besökarna kommer för att skapa, leka och lära tillsammans i syfte att väcka intresse och nyfikenhet för teknik, naturvetenskap och matematik.

Vi gör världen mer begriplig genom att spegla teknik i samtiden, med historien som utgångspunkt och framtiden runt hörnet.

Om rollen 

Vi har skapat en helt ny eventmiljö för att förstärka besökarnas helhetsupplevelse samt öka attraktionskraften i denna unika mötesmiljö där innovationen står i centrum.

Vi söker dig som vill vara med på resan att fortsätta bygga upp vår eventverksamhet tillsammans med eventteamet. Ni samarbetar både kring försäljning och marknadsföring av verksamheten samt med planering och genomförande av event. Ni koordinerar genomförandet med övrig personal såsom värdar, pedagoger och tekniker samt har en tät dialog med vår restaurang på Tekniska.

För att lyckas med uppdraget behöver du ha erfarenhet av att sälja in, planera, koordinera och genomföra event. Allt från dagkonferenser till stora event med olika aktiviteter och middagar för upp till 500 gäster.

Du kan projektleda event under hela processen från första kundkontakt, via förfrågan, förberedelser, genomförande samt uppföljning och efterarbete. Du är van att sätta ihop och koordinera det team som behövs vid respektive event. Du har erfarenhet av försäljning inom området och tycker att det är roligt med kundkontakt, både med nya och befintliga kunder.
Du är van att självständigt lägga upp och planera arbetet samt har en flexibel och kreativ förmåga att lösa snabbt uppkomna situationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har relevant utbildning inom event management eller liknande och minst 3 års erfarenhet inom området. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Ytterligare språk är meriterande liksom ett kontaktnät inom branschen.

Låter detta som du? Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare, så vänta inte med din ansökan.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Pointpeople Rekrytering och Executive Search.
För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta: Elisabeth Schmidt, elisabeth@pointpeople.se 070-564 12 84

Läs mer om tjänsten och ansök här

Senast uppdaterad 1 februari 2024.