Vi söker en utställningsproducent

Vi söker en nyckelspelare till vår framgångsresa. Här får du en chans att vara med i utvecklingen av ett upplevelsecenter i världsklass med fokus på innovation, entreprenörskap och hållbarhet. Ansök snarast.

Interiör med blått ljus i Play Beyond Play

Vi söker en producent för produktionen av en internationell vandringsutställning på temat mobilitet i framtidens städer och skall öppna sommaren/hösten 2021 och sedan turnera vidare ut i Europa under åren 2022–2024.

Utställningens primära målgrupp är barn och unga samt barnfamiljer och ska innehålla en hög grad av interaktivitet genom en kombination av analoga och digitala lösningar – en så kallad mixed reality-miljö. Den vi söker kommer vara särskilt ansvarig för utveckling av dessa delar, från idé till färdiga produktioner. Producenten ansvarar för att de olika delarna skapar en högkvalitativ och sammanhållen helhet som motsvarar projektdirektiven. Som producent arbetar du tillsammans med projektledare och projektteam med att utveckla ett helhetskoncept för utställningen och under hela processen säkerställa att utställningens olika delar hänger samman med det övergripande helhetskonceptet. Du förväntas därför ha god kunskap om och förståelse för hela produktionsprocessen det vill säga även delar som ligger utanför ditt direkta ansvarsområde.

Krav på tjänsten

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med utvecklingen av olika typer av digitala- och audiovisuella produktioner där den rumsliga miljön är en viktig utgångspunkt som t ex scen, utställning, event etc. Goda kunskaper kring hur besökare uppfattar och interagerar i olika typer av rumsliga- såväl som virtuella miljöer krävs.

Du som söker har högskoleutbildning inom någon form av mediaproduktion som är relevant för området. Du har tidigare arbetat som producent/projektledare inom scen-/event-, utställning-, spel- och/eller film-/tv-produktion mellan 3 – 5 år. Det är meriterande om du har praktiska kunskaper inom t ex interaktionsdesign, spelutveckling, digital storytelling, visuell design etcetera och/eller om du har erfarenhet av projekt som riktar sig mot barn och unga.

Personliga egenskaper

Som person ska du vara flexibel, lösningsorienterad, noggrann och ordningsam. Arbetet ställer höga krav på god kommunikativ förmåga och att arbeta i team. Du har hög arbetskapacitet och är van att leverera enligt uppgjord tidsplan samt en prestigelös inställning till din roll.

Ansök redan idag

Tjänsten är en visstidsanställning till och med 2020-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansök snarast då intervjuer sker löpande. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Skicka din ansökan med CV till Rekrytering_Utstallning@tekniskamuseet.se

Undrar du över något är du välkommen att kontakta avdelningschef Fanny Söderström-Aupeix på telefonnummer 08-450 56 51.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Tekniska museet

Två värdar i rymddräkt labbar med värmekamera
Experimentshow på Tekniska.

De senaste åren har Tekniska tagit stora kliv in på edutainmentmarknaden där lekfullt lärande är centralt. Verksamheten på Djurgården i Stockholm lockar varje år runt 380 000 besökare, varav mer än hälften är barn och unga.

Tekniska är en privat stiftelse med en omsättning på ca 120 mkr per år varav ca 60% självfinansiering och 40% statsbidrag.

Ett 60-tal heltidsanställda samt ett stort antal timanställda bidrar tillsammans till att erbjuda en fantastisk helhetsupplevelse där målet är att nå 500 000 besökare per år. Det ska nås genom högkvalitativa utställningar, programverksamhet, ett kundorienterat förhållningssätt, effektiva processer och god samverkan med finansiärer och partners.

Så behandlar vi personuppgifter

För att Tekniska museet ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Senast uppdaterad 7 december 2021.