Tekniskas restaurangs uteservering med röd och orange stol.

Vi söker en köksmästare

Tekniska museets ambitionsnivå är hög och vi vill att även den kulinariska upplevelsen ska vara i fokus vid ett besök. Om besökaren så är en barnfamilj, ett kompisgäng, deltagare vid en debattkväll, en konferensdeltagare eller en prominent gäst vid en galamiddag, vill vi att alla ska bli överraskade av den höga standarden på mat och dryck. 

Nu söker Tekniska museet den Köksmästare som brinner för service, mat, dryck, hållbarhet och som verkligen vill ta tag i och utveckla i Tekniskas mat- och serviceupplevelse. Vi vill att utbudet i mat & dryck ska gå hand i hand med Tekniskas vision, innovationslust för en hållbar framtid och överraska besökarna, stora som små.  

Om rollen

Som Köksmästare ingår du i Publika funktionen och sitter med i dess funktionsteam. I ditt team, mat & dryck, ingår cirka 20 personer och du arbetar nära restaurangchefen och sous-chefen. 

Tekniska museet är öppet 10.00 – 22.00 och restaurangen serverar mellan kl 11.00 – 16.00 och Trähallens café/bistro 10.00 – 22.00. Trähallen och eventsalen tar regelbundet emot större event och evenemang och det kan då förekomma längre öppettider.  

I din roll ingår: 

  • Budgetansvar med intäkts- och kostnadskontroll 
  • Övergripande personal- och arbetsmiljöansvar för ditt team  
  • Övergripande ansvar för mat & dryck koncepten och dess genomförande 
  • Driva utveckling framåt och proaktivt genomföra förändringar som förbättrar verksamheten inom de tre delarna av hållbarhet (social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet) 
  • Att vara länken som förmedlar information till alla delar av mat & dryck och Publika funktionen 
  • Ansvara för att hålla kundnöjdheten vid Tekniska övergripande mål 65% mycket nöjda besökare 

Det är viktigt att du som person är engagerad och tycker om att leda och motivera dina medarbetare med en coachande ledarstil.  

Vill du vara med på vår resa? Tveka inte, utan skicka ditt CV och motivationsbrev till rekrytering.restaurang@tekniskamuseet.se så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande beslut tas i andra halvan av augusti. 

Om Tekniska museet

Persoer som minglar framför Wisdome Stockholm

Tekniska är ett museum, en arena och ett kulturhus för teknik, vetenskap, innovation och entreprenörskap. I 100 år har vi visat hur nyfikenhet, kreativitet och samarbete över gränser kan lösa även till synes omöjliga utmaningar. Vi vill skapa platser där barn och vuxna engageras i att bygga det samhälle och den värld vi vill leva i, med visionen ominnovationslust för en hållbar framtid.    

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning (heltid) som inleds med en provanställning på sex månader. Tillträde snarast efter överenskommelse. 

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.  

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. 

Senast uppdaterad 11 juli 2024.