bricka med kanapeer

Vi söker efter hovmästare

Vår ambition är att bli en av de mesta hållbara restaurangerna på Djurgården. På ett pedagogiskt och lekfullt sätt jobbar vi med miljöfrågor både i kök och matsal. Vi levererar allt ifrån små konferenser till stora event, daglig lunchservering och toppar med fullt hus på skolloven. Med öppettider både dag- och kväll riktar sig museet till såväl barnfamiljer, skola studenter, allmänbesökare, kvällsbesökare och företag.

Om jobbet

Naturligtvis bygger även vår restaurang på innovation och hållbarhet. Grundtanken är att använda förnybara resurser, ta tillvara på hela råvarorna och återanvända avfallet. För att lyckas med detta, krävs kunnig och dedikerad personal som har ett starkt engagemang för uppgiften och ett fokus på att arbeta med innovativa leverantörer.

Du kommer att arbeta i ett väl sammansvetsat team under vår restaurangchef som har det övergripande ansvaret för matsalen.

Du kommer att vara vår arbetsledare på golvet för restaurangbiträdena och bland annat organiserar deras arbete och med deras schemaläggning och ser till att tillräckligt med personal finns vid varje arbetspass. Du kommer även hjälpa till att utveckla nyanställd personal och se till att våra regler och rutiner är kända och följs. Som hovmästare tar du emot förbeställningar och sköter arrangemanget vid stora som små event i samband med vår eventavdelning.

Om dig

Som person är du positiv, initiativrik och stresstålig med en utpräglad servicekänsla.  Du trivs med att ha många bollar i luften samtidigt och är bra på att hitta lösningar. Du sätter alltid våra gäster främst, men det är din personlighet som kommer fälla avgörandet. Hos oss är det människorna som gör skillnad, vi letar efter starka karaktärer med sprudlande energi.

Vi vill att du som söker har:

  • Flerårig erfarenhet av likande roller, gärna från likvärdiga restauranger.
  • Vana av att jobba självständigt och i grupp och trivs med att leda och fördela arbete.
  • Erfarenhet av att leda en stor och ungarbetsgrupp och att introducera och lära upp nya medarbetare.
  • Vi ser gärna att du har ett gediget intresse och kunskap av hållbarhetsarbete då restaurangen är KRAV-certifierad.
  • Intresse av ekonomi.

Du behöver tala flytande svenska och restaurang engelska för att kunna möta våra besökare och medarbetare. Andra språk ser vi som meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningen är på deltid efter överenskommelse och som inleds med en provanställning på sex månader. Tjänstgöring sker enligt schema som innebär tjänstgöring, dagtid/kvällstid och helger.

Tillträde efter överenskommelse.

Löneform: Månadslön.

Ansökan och frågor

Ansökan och frågor skickas till restaurang@tekniskamuseet.se

Granskning av inkomna handlingar och urval till intervjuer sker kontinuerligt.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Så behandlar vi personuppgifter

För att Tekniska museet ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Om Tekniska

tenkiska exteriör

Tekniska museet är en privat stiftelse som med lekfullhet och vetenskapligt djup vill stimulera intresset för tekniken i samhället. Tekniska har ända sedan starten för 99 år sedan haft ett starkt fokus på nuet och framtiden med historien som utgångspunkt. Vi arbetar i nära och omfattande samverkan med vår publik, akademi, näringsliv, skolan och övriga civilsamhället i hela Sverige. Vår vision är att bidra till innovationslust för en hållbar framtid.

Senast uppdaterad 29 september 2023.