Kvinna med headset står framför en bildduk som visar röda cirklar

Verksamhetsledare för The Cell – en ny Life Science-scen som berör

Tekniken stöper om samhället i en svindlande fart. Vår analys är att det fattas ett samtal och en scen om tekniken, människan och samhället. Med Sveriges yngsta museipublik och en av landets mest omfattande skolverksamheter vill Tekniska museet nu ta nästa steg! Under våren 2024 öppnar Tekniska museet upp en filial i Hagastaden med namnet The Cell – en ny scen som fusionerar konst, teknik och vetenskap med utgångspunkt i Life Science. Därför söker vi nu dig som vill leda det arbetet!  

Om rollen  

Som verksamhetsledare för The Cell ansvarar du för att utveckling och drift av verksamheten löpande i linje med museets långsiktiga plan för The Cell och dess varumärke. Det innebär att du ansvarar för att leda och genomföra verksamheten på plats, samt säkerställa att utveckling, planering och genomförandet av utställningar, evenemang och aktiviteter i The Cell följer uppsatta strategiska verksamhetsmål. I nära dialog med interna och externa samarbetspartners ser du till att idé blir till verklighet, att vi attraherar målgruppen och att vår verksamhet är relevant, intressant och upprätthåller utmärkt kvalitet.  

I denna roll arbetar du särskilt med:  

  • Långsiktig affärsmässig- och konceptuell strategi för verksamheten i nära samarbete med delar av Tekniskas ledning och medarbetare. 
  • Leda och verkställa det operativa arbetet med att utveckla, planera, genomföra och utvärdera ett utbud tillsammans med ett team bestående av medarbetare från olika delar av organisationen på Tekniska. 
  • Skapa och utveckla samarbeten – till exempel med akademi, näringsliv, intresseorganisationer och andra kultur- och konstsegment. Du kommer ha ett särskilt ansvar för samarbetet med vår kunskapspartner KI, vår hyresvärd Vectura och övriga hyresgäster i kvarteret Forskaren.
  • Tillsammans med andra kollegor och team, ingå i planeringen för hela Tekniskas aktivitets- och programverksamhet i relation till The Cell.

Inför öppning kommer du ingå i det utvecklingsteam som arbetar med produktionen av utbudet år 1 samt etableringen av platsen. Från och med öppning kommer du leda arbetet på plats med att utveckla utbudet och besökarupplevelsen löpande utifrån koncept, varumärkesplattform, affär- och målgruppsperspektiv samt drift.   

Vem är du?  

Vi söker dig som är kreativ, strukturerad, intresserad och har en förmåga att hitta konstruktiva och kreativa lösningar utifrån ett affärsmässigt tänk. Du är trygg i din kompetens, är proaktiv och har en god förmåga att arbeta självständigt, samt har en flexibel, prestigelös och handlingskraftig inställning. Du gillar att jobba operativt och att möta besökare och att ta ansvar för platsen som helhet.  

Då arbetet innebär många interna och externa samarbeten förutsätter vi att du är utåtriktad, lyhörd och har god kommunikativ förmåga och att skapa goda och långsiktiga relationer. För att lyckas i rollen behöver du även vara team- och målgruppsorienterad och ha en god vana av att arbeta efter deadlines.  

Du förstärker i din roll Avdelningen Utställningar & Upplevelser där du kommer vara huvudansvarig för att utveckla och driva The Cell. Avdelningen ansvarar för museets utbudsutveckling, och innefattar bland annat utställningsverksamhet samt evenemang- och programverksamhet. 

Vilken bakgrund har du?  

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete inom verksamhet kopplat till evenemang-, konst/kultur – och/eller akademi/forskningskommunikation. Du har erfarenhet av att leda både mindre och större projekt kopplat till publik verksamhet. Vi tror även att du är väl bevandrad och intresserad av konst, teknik, kultur och/eller samhällsaktuella frågor samt har ett aktivt nätverk kring detta.  

Du har dokumenterad erfarenhet av att:  

  • Producera utbud och innehåll till publik verksamhet för olika målgrupper i relation till strategiska och ekonomiska mål. 
  • Planera och genomföra olika typer av evenemang, inklusive konceptualisering/innehållsframställan, praktiskt upplägg och kommunikation. 
  • Självständigt driva processer, följa upp resultat, analysera och sammanställa information. 
  • Ha budgetansvar och leda tvärdisciplinära team. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av agila arbetssätt. Du är mycket van att formulera dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska och har med fördel verkat som moderator. Det är även meriterande om du arbetat med etablering och/eller genomförande av verksamheter/aktiviteter mot målgruppen högskolestudenter och/eller högskolor. 

Om Tekniska  

Tekniska museet är en privat stiftelse som med lekfullhet och vetenskapligt djup vill stimulera intresset för tekniken i samhället. Tekniska har ända sedan starten för 99 år sedan haft ett starkt fokus på nuet och framtiden med historien som utgångspunkt. Vi arbetar i nära och omfattande samverkan med vår publik, akademi, näringsliv, skolan och övriga civilsamhället i hela Sverige. Vår vision är att bidra till innovationslust för en hållbar framtid. 

Om The Cell  

The Cell är en publik scen som fusionerar konst, teknik och vetenskap och som utvecklas och drivs av Tekniska museet i samarbete med KI. The Cell är en del av kvarteret Forskaren i Hagastaden som förvaltas av fastighetsbolaget Vectura. Fastigheten kommer utöver The Cell bestå av företag inom Life Science-sektorn, restaurang och co-working-ytor.   

Med öppettider både dag- och kväll kommer The Cell rikta sig till såväl studenter, allmänbesökare, lärare och elever, kvällsbesökare och företag och andra hyresgäster i Forskaren. Utbudet består av många olika upplevelser: utställningar, labbverksamhet för skolan, upplevelser såsom föredrag, föreställningar, rekryteringsevent och faciliterade samtal.  

Anställningens omfattning 
Anställningen är en tillsvidareanställning på 100 % som inleds med en provanställning på 6 månader. Tillträde efter överenskommelse. 

Löneform: Månadslön. 

Hur du söker?  

CV och personligt brev skickas senast 31 oktober till rekryteringthecell@tekniskamuseet.se. Intervjuer sker löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.  

Så behandlar vi personuppgifter
För att Tekniska museet ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy.
 

Kontakt
Magdalena Tafvelin Heldner, projektledare The Cell  
Tel: 08-450 56 46, 070-672 26 48
E-mail: rekryteringthecell@tekniskamuseet.se 

Välkommen med din ansökan! 

Senast uppdaterad 29 september 2023.