Roboten Charli uppträder för publik

Välkommen att söka till avdelningen Värdskap

Tekniska museet är Sveriges mest besökta science center och största Tekniska museum. Hos oss utforskar och upptäcker både barn och vuxna hur allting egentligen hänger ihop – en spännande resa från industrins barndom till framtidens storslagna visioner. I avdelningen Värdskap jobbar vi i mötet med besökaren och har tre olika yrkesroller i våra team!  

Explainer

Gillar du att stå på scen och bjuda på dig själv? Vill du inspirera andra att upptäcka nya och spännande innovationer och idéer? Som explainer får du chansen! På Tekniska jobbar vi med lustfyllt lärande och tror att edutainment är vägen till att väcka intresse.

Explainers genomför vetenskapsshower och visningar för våra besökare under helger, kvällar och lov. På vardagarna jobbar explainers med att hålla spännande skolvisningar i våra utställningar och klassrum. Du som explainer måste känna dig trygg med knepiga vetenskapliga koncept och motiveras av att göra dem begripliga för andra. Du får den vägledning och stöttning som behövs genom oss som arbetsgivare men också genom ditt stora egna intresse.  

Det här är rollen för dig som är positiv, energifylld, gärna tar dig an nya utmaningar och gillar att stå på scen. 

Ung tjej som håller en visning i hyper human

Besöksvärd

Vill du välkomna våra besökare? Älskar du att göra upplevelsen bättre för alla? Då har du möjlighet att jobba i frontdesk och i butiken. 

Här jobbar vi med inpassering, biljettkontroll och försäljning. Ta hand om besökarna, svara på frågor och lös det som inte fungerar. En besöksvärd går också in i butiken som säljare.

Du känner dig trygg med att söka kontakt, leda ett samtal och att hålla ett högt tempo där du ibland tar egna snabba beslut. Det viktigaste här är att du levererar allting med en positiv anda, vill utvecklas i din kundkommunikation och tar kontakten med besökaren. Du ska kunna använda svenska och engelska i din kommunikation med besökaren, det är meriterande med ytterligare språk. 

Teamleader

Känner du igen dig i någon av ovanstående roller och har erfarenheten? Gillar du att jobba mot gemensamma mål och älskar att göra upplevelsen bättre för alla? Är du dessutom beredd att greppa helheten och arbetsleda ditt team? Då är denna tjänst för dig. 

Som teamleader jobbar du operativt i driften, tar hand om besökarna och personalen. Du känner dig trygg med att leda ett team, tar ansvar för din arbetsplats och rycker in för att lösa de problem som uppstår. Du har tidigare erfarenhet av att arbetsleda och har jobbat inom ett serviceyrke/besöksnäring under minst 2 år. 

Anställningens omfattning
Museet är öppet 10.00-22.00 under 365 dagar om året, skriv i din ansökan hur du har möjlighet att jobba och vilken omfattning av tjänst du söker. Anställningsformerna varierar från visstidsanställning med timarvodering till fast tjänst på 10–70 %, så skriv gärna i din ansökan vad du söker. 

Vi jobbar löpande med urval och intervjuer och tillsätter tjänsterna så snart vi har hittat rätt kandidater. Skicka ansökan till: rekrytering_mottagandet@tekniskamuseet.se 

Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling och därför arbetar vi för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund bland våra medarbetare. Om du pratar flera språk är detta meriterande. 

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.  

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Så behandlar vi personuppgifter
För att Tekniska museet ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy. 

Senast uppdaterad 17 mars 2023.