Roboten Charli uppträder för publik

Välkommen att söka till avdelningen Värdskap

Tekniska museet är Sveriges mest besökta science center och största Tekniska museum. Hos oss utforskar och upptäcker både barn och vuxna hur allting egentligen hänger ihop – en spännande resa från industrins barndom till framtidens storslagna visioner. I avdelningen Värdskap jobbar vi i mötet med besökaren och har tre olika yrkesroller i våra team!  

Explainer

Vill du inspirera våra besökare att upptäcka nya och spännande innovationer och idéer? Som explainer får du chansen! På Tekniska jobbar vi med lustfyllt lärande och tror att edutainment är vägen till att väcka intresse.

Explainers håller i visningar, demonstrationer, utför experiment och jobbar aktivt i mötet med besökarna. De lockar fram nyfikenheten hos alla de möter och brinner för att göra knepiga koncept begripliga för alla åldrar! Explainers jobbar primärt helger, kvällar och lov.

Är du positiv, engagerad, och tar dig gärna ann nya utmaningar? Då är det här rollen för dig!

Besöksvärd

Ung tjej som håller en visning i hyper human

Vill du välkomna våra besökare? Älskar du att göra upplevelsen bättre för alla? Då har du möjlighet att jobba i frontdesk och i butiken. 

Här jobbar vi med inpassering, biljettkontroll och försäljning. Ta hand om besökarna, svara på frågor och lös det som inte fungerar. En besöksvärd går också in i butiken som säljare.

Du känner dig trygg med att söka kontakt, leda ett samtal och att hålla ett högt tempo där du ibland tar egna snabba beslut. Det viktigaste här är att du levererar allting med en positiv anda, vill utvecklas i din kundkommunikation och tar kontakten med besökaren. Du ska kunna använda svenska och engelska i din kommunikation med besökaren, det är meriterande med ytterligare språk. 

Anställningens omfattning

Museet är öppet 10.00-22.00 under 365 dagar om året, skriv i din ansökan hur du har möjlighet att jobba och vilken omfattning av tjänst du söker. Anställningsformerna varierar från visstidsanställning med timarvodering till fast tjänst på 10–45 %, så skriv gärna i din ansökan vad du söker.

Så här söker du

Vi jobbar löpande med urval och intervjuer och tillsätter tjänsterna så snart vi har hittat rätt kandidater. Skicka ansökan till: rekrytering_mottagandet@tekniskamuseet.se 

Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling och därför arbetar vi för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund bland våra medarbetare. Om du pratar flera språk är detta meriterande. 

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.  

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Så behandlar vi personuppgifter

För att Tekniska museet ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy. 

Senast uppdaterad 21 februari 2024.