Hand som sträcker sig efter kanapéer som ligger på en serveringsbricka.

Vi söker Kockar & Kallskänka

Vår ambition är att bli en av de mesta hållbara restaurangerna på Djurgården. På ett pedagogiskt och lekfullt sätt jobbar vi med miljöfrågor både i kök och matsal. Vi levererar alltifrån små konferenser till stora event, daglig lunchservering och toppar med fullt hus på skolloven. Med öppettider både dag- och kväll riktar sig museet till såväl barnfamiljer, skola studenter, allmänbesökare, kvällsbesökare och företag.

Om jobbet

Naturligtvis bygger även vår restaurang på innovation och hållbarhet. Grundtanken är att använda förnybara resurser, ta tillvara på hela råvarorna och återanvända avfallet. För att lyckas med detta, krävs kunnig och dedikerad personal som har ett starkt engagemang för uppgiften och ett fokus på att arbeta med innovativa leverantörer.

Du kommer att arbeta i ett väl sammansvetsat team under vår köksmästare som har det övergripande ansvaret för köket.

  • Som kock är din uppgift bland annat assistera köksmästeraren och hjälpa till att leda resten av kökspersonalen. Det handlar om allt från att utveckla menyer, tillagning, förberedelser och preparation till mer administrativa uppgifter som inköp, kvalitetskontroller, kostnadshantering och inventering.
  • Som kallskänka kommer du bland annat att tillaga rätter som sallader, smörgåsar, förrätter och efterrätter, samt bakning. I arbetet ingår allt från start till mål. Från att planera och förbereda till att tillaga och presentera maten på bästa sätt. Under planering och förberedelser hör beräkna åtgången på varor och meddela inköpsansvarig till.

Om dig

Som person är du positiv, initiativrik och stresstålig med en utpräglad servicekänsla. Du trivs med att ha många bollar i luften samtidigt och är bra på att hitta lösningar. Du sätter alltid våra gäster främst, men det är din personlighet som kommer fälla avgörandet. Hos oss är det människorna som gör skillnad, vi letar efter starka karaktärer med sprudlande energi.

Vi vill att du som söker har:

  • Flerårig erfarenhet av likande roller, gärna från likvärdiga restauranger.
  • Vana att jobba självständigt och i grupp samt trivs med att leda och fördela arbete.
  • Vi ser gärna att du har ett gediget intresse och kunskap av hållbarhetsarbete då restaurangen är KRAV-certifierad.
  • Intresse av köksekonomi

Du behöver tala flytande svenska och restaurang engelska för att kunna möta våra besökare och medarbetare. Andra språk ser vi som meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningen är på deltid efter överenskommelse och som inleds med en provanställning på sex månader. Tjänstgöring sker enligt schema som innebär tjänstgöring, dagtid/kvällstid och helger.

Tillträde efter överenskommelse.

Löneform: Månadslön.

Ansökan och frågor

Ansökan och frågor skickas till  restaurang@tekniskamuseet.se

Granskning av inkomna handlingar och urval till intervjuer sker kontinuerligt.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund samt olika funktionsvariationer hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Om Tekniska

tenkiska exteriör

Tekniska museet är en privat stiftelse som med lekfullhet och vetenskapligt djup vill stimulera intresset för tekniken i samhället. Tekniska har ända sedan starten för 100 år sedan haft ett starkt fokus på nuet och framtiden med historien som utgångspunkt. Vi arbetar i nära och omfattande samverkan med vår publik, akademi, näringsliv, skolan och övriga civilsamhället i hela Sverige. Vår vision är att bidra till innovationslust för en hållbar framtid.

Senast uppdaterad 29 februari 2024.